Microsites 03/04/2016

Els Xiquets de Hangzhou carreguen el seu primer castell de vuit pisos

La colla xinesa ha construït el tres de vuit durant un assaig i a la xarxa de protecció però ha despertat una gran expectació dins del món casteller

Ara
2 min
Els Xiquets de Hangzhou coronen el 3d8 al seu local d'assaig

BarcelonaLa Colla Vella dels Xiquets de Valls ha anunciat als seus perfils a les xarxes socials que els seus fillols asiàtics, els Xiquets de Hangzhou, han coronat aquest dissabte el tres de vuit en una de les proves realitzades al seu local d'assaig. La formació xinesa ha fet l'aleta al seu primer castell de vuit pisos resguardada per la xarxa de seguretat però cal considerar-ho un gran avenç per a una colla que alça les construccions i preserva aquesta tradició a 12.000 quilòmetres de Catalunya.

Els Xiquets de Hangzhou ja havien despertat molta expectació les darreres setmanes quan el 27 de març van descarregar una altra estructura de qualitat, el primer dos de set del seu historial. Aquesta altra prova també va tenir lloc durant un assaig i amb xarxa de seguretat però ja suposava una mostra important del seu avenç tècnic. El dos de set es considera un castell de dificultat similar a la gamma de vuit i es tracta de l'estructura que obre les portes d'aquest següent nivell.

Si bé habitualment els castells realitzats en assaig no es valoren com a construccions vàlides, menys encara si s'executen a resguard de mesures com la xarxa de protecció, i per tant no apareixen a les bases de dades castelleres, el tres de vuit dels Xiquets de Hangzhou segurament passarà a la història i s'espera que ben aviat el puguin completar en una actuació en tota regla.

Les colles convencionals, amb molt poques excepcions, acostumen a estrenar la gamma de vuit pisos amb l'estructura del quatre perquè tècnicament és més estable. Curiosament, els Xiquets de Hangzhou han optat per atacar primer el tres de vuit, un castell que coneixen molt bé perquè, com vam avançar en exclusiva, la colònia tèxtil que els allotja compta amb una escultura d'aquest castell erigida a mida real.

stats