Nexus 6, l'últim telèfon de Google, arriba amb una nova tauleta i la versió 5.0 d'Android

La companyia també presenta el Nexus Player, per veure continguts d'internet al televisor i connectar-hi el mòbil i l'ordinador

Enric Borràs
3 min
Els nous modeus Nexus de Google: el telèfon, la tauleta i el Play

BarcelonaAndroid Lollipop és el nom definitiu de la versió 5.0 del sistema operatiu per a mòbils de Google, qui avui dimecres ha anunciat que estarà disponible per a en les properes setmanes en els últims aparells estendard de la companyia: el telèfon Nexus 6 i la tauleta Nexus 9. Lollipop, que fins ara es coneixia tan sols com a 'L', fa servir un nou llenguatge de disseny, Material Design, que ha d'unificar i renovar l'aparença del sistema operatiu.

Els nous aparells

El telèfon Nexus 6, fet arran de la cooperació entre Google i Motorola, té una pantalla de 5,9 polzades -continua amb la tendència de telèfons cada vegada més grans-, altaveus renovats i un processador Snapdragon 805 de quatre nuclis a 2.7GHz que promet més velocitat que mai. També inclou una càmera impressionant que bat en xifres la de l'iPhone 6, amb un sensor capaç de captar imatges de 13 megapíxels, estabilització òptica d'imatge i una obertura molt lluminosa de 2.0. L'empresa promet que la bateria dura 24 hores d'ús i que, amb tan sols 15 minuts de càrrega, es pot fer servir el telèfon durant sis hores. No es podrà reservar fins a final de mes i costarà 650 dòlars.

El nou Nexus 6 de Google i Motorola inclou un sistema de càrrega ràpida

La tauleta Nexus 9, fabricada amb HTC, té una pantalla de 8,9 polzades amb una resolució de 2048 x 1440 píxels, altaveus amb un sistema anti-distorsió, un processador Nvidia Tegra K1 a 2.3 GHz i de 64 bits, una càmera posterior de 8 megapíxels i dues capacitats: 16GB o 32GB. Es podrà encomanar a partir de divendres.

Google també ha presentat el nou Nexus Player, l'evolució del Chromecast i la resposta a l'Apple TV: un aparell capaç de dur al televisor continguts d'internet i de connectar-lo, via wifi, amb l'ordinador o el mòbil (encara que sigui un iPhone) a través del navegador Chrome o d'aplicacions dedicades. També s'ha pensat per servir de videoconsola i fins i tot inclou un control remot. Es podrà encomanar a partir de divendres i costarà 99 dòlars.

La revisió d'Android

L'anunci de Google arriba un dia abans de la propera conferència d'Apple per presentar els nous iPad i poques setmanes després de la que va anunciar els iPhone 6 i 6 Plus. I també ho fa amb la resposta a l'IOS 8: Andorid Lollipop (literalment, piruleta), la versió 5.0 del sistema operatiu per a mòbils que en poques setmanes es podran descarregar els Nexus 5, 7 i 10. Més tard vindran els altres aparells amb Android, encara que alguns poden trigar més que no d'altres i els més antics poden quedar-se sense l'actualització.

La nova versió d'Android connecta els vostres aparells amb Android entre si, les fotografies que teniu el mòbil es podran veure a la tauleta i a l'inrevés, fins i tot podreu compartir l'historial de navegació o començar a veure una pel·lícula amb la tauleta i continuar-la al televisor amb l'Android Player. És més configurable que mai, fins al punt de poder definir un mode per a dinars de feina en què només determinats contactes us puguin telefonar, per exemple.

Amb Material Design renova la interfície d'usuari, més agradable, acolorida i intuïtiva. Les notificacions també es mostren a la pantalla de bloqueig i el sistema gasta menys bateria que mai; fins i tot calcula quanta estona us quedeu sense bateria o perquè l'acabeu de carregar. El sistema, a més, promet més agilitat i inclourà xifratge per defecte en els aparells nous. A més, afegeix 15 idiomes nous: el català ja hi era però ara hi afegeix el gallec i el basc.

stats