Apple cedeix a la pressió de Taylor Swift i pagarà als artistes per totes les reproduccions d'Apple Music

La cantant va anunciar en una carta oberta que el seu últim disc no estaria disponible al nou servei de música en 'streaming'

Ara
1 min
Un ‘hacker’ s’apropia de les xarxes socials de Taylor Swift

BarcelonaApple ha trigat menys d'un dia, en cap de setmana, a cedir a la pressió de la cantant nord-americana Taylor Swift, i ha anunciat que pagarà als artistes per totes les reproduccions d'Apple Music, el seu nou servei de música en 'streaming' que vol fer la competència a Spotify.

Swift va anunciar en una carta oberta publicada aquest diumenge al matí, hora dels Estats Units, que el seu últim disc no estaria disponible al nou servei. "Estic segura que sabeu que Apple Music oferirà un període de prova gratuït de 3 mesos a tothom que es doni d'alta al servei, però no sé si sabeu que Apple Music no pagarà als compositors, productors o artistes durant aquests tres mesos", argumentava.

El text es desfeia en elogis cap a l'empresa, però també recordava que Apple "té els diners per pagar als artistes, compositors i productors durant el període de prova de tres mesos, fins i tot si és gratuït per als usuaris", i acabava amb un contundent: "Nosaltres no us demanem iPhones gratis. Sisplau, no ens demaneu que us donem la nostra música a canvi de res".

La resposta de l'empresa va arribar diumenge a la nit, hora dels Estats Units. Eddy Cue, vicepresident de serveis i programari d'internet d'Apple, va anunciar a través del seu compte de Twitter que l'empresa pagarà als artistes per totes les reproduccions, "fins i tot durant el període de prova gratuït per als clients".

stats