Xarxes

#aritmEtica20N, o la fórmula matemàtica per trencar el monopoli PSOE-PP-CiU

Dues iniciatives difoses a les xarxes insten a la ciutadania a votar les formacions polítiques que tenen més opcions de “robar” diputats als grans partits. L'objectiu és evitar la majoria absoluta del PP

Ara
1 min

BarcelonaL'endemà del debat televisiu entre Rubalcaba i Rajoy, dues iniciatives inspirades i promocionades per col·lectius afins al moviment 15-M proposen trencar amb l'hegemonia dels grans partits a les pròximes eleccions espanyoles, i evitar que el PP governi amb majoria absoluta. El blog #aritmEtica20N calcula, en funció de cada circumscripció electoral, el nombre de vots que ha d'obtenir el partit que té més opcions de “robar” diputats al PSOE, PP i CiU. La taula amb els càlculs de vots es basa en els resultats dels últims comicis (les eleccions espanyoles del 2008 i les municipals del 2011) i en les enquestes recents del CIS. Per cada província, la taula assenyala l'opció “més assequible” i una “alternativa B”.

Barcelona: ICV-EUiA (dada errònia a la taula) / ERC-RI.CAT (49.667 vots)

Girona: ERC-RI.cat (tendència extreta dels resultats municipals) / ICV-EUiA (33.042 vots)

Lleida: ERC-RI.cat (4.421 vots) / ICV-EUiA (26.337 vots)

Tarragona: ERC-RI.cat (6729 vots) / ICV-EUiA (30.646 vots)

Alacant: EUPV-LV (48.784 vots) / COMPROMIS-Q (63.064)

Castelló: COMPROMIS-Q (48.527 vots) / EUPV-EV (45.139 vots)

València: Compromis-Equo (tendència extreta de les dades del CIS) / EUPV-IR (38.459)

Illes Balears: PSM-IV-EXM-EQUO (tendència extreta dels resultats municipals) / EUIB (38.426 vots)

Una altra iniciativa similar, difosa a través del blog no+ppsoe, alerta que l'abstenció i els vots nuls i en blanc “també afavoreixen” els grans partits, i fa una crida a la ciutadania a votar altres partits.

Les propostes han calat fort a les xarxes socials, des d'on s'han promogut, i l'etiqueta #aritmEtica20N és tendència espanyola a Twitter des d'aquest matí de dimarts.

stats