10.000 caixers a l'Estat permeten des d'avui treure euros en efectiu a partir de 'bitcoins'

La criptomoneda digital arriba als caixers de bancs convencionals com Banco Popular, ING Direct, Bankia i Evo de la mà de Halcash i l'empresa catalana instal·lada a San Francisco BTCPoint

Ara
1 min
La web del nou servei BTCpoint

BarcelonaDes d'avui es poden treure euros en efectiu des de 10.000 caixers electrònics de bancs convencionals a tot l'Estat a partir de 'bitcoins'. La criptomoneda digital arriba als caixers de bancs convencionals com Banco Popular, ING Direct, Bankia i Evo de la mà de Halcash i l'empresa catalana instal·lada a San Francisco BTCPoint, que ha anunciat el nou servei en una nota de premsa. Fins ara BTCPoint feia caixers automàtics pensats exclusivament per convertir 'bitcoins' en moneda en efectiu del país en qüestió.

Per poder treure els diners en efectiu el propietari dels 'bitcoins' ha de transferir-los per via BTCPoint amb un ordinador o un mòbil a una direcció destinada tan sols a fer el cobrament, així que s'ha verificat ja pot retirar-los en un dels caixers. D'aquesta manera l'empresa s'estalvia haver d'instal·lar caixers exclusius per a 'bitcoins', i amb el programari que ha dissenyat, amplia les possibilitats dels caixers convencionals sense canviar-ne els programes.

Sobre 'bitcoin'

Cada 'bitcoin' és un codi encriptat en què els moviments es registren públicament. Cada usuari té dos codis, un de públic per rebre diners i l'altre privat i encriptat, que s'utilitza per als pagaments. D'aquesta manera, la comunitat d'usuaris és la garant de la seguretat en les transaccions. Les transaccions amb 'bitcoin', a més, són 'peer-to-peer', sense intermediaris ni servidors centrals, i no comporten costos per a cap de les parts. La divisa no depèn de cap govern o institució econòmica internacional.

stats