La campanya Sign-in Catalunya es difonia des del correu electrònic d'una web unionista xenòfoba

Teòricament recopilava signants en favor de la independència i n'havia acumulat més de 25.000 però havia aixecat sospites a Twitter. Ara mateix està fora de servei

Enric Borràs
2 min

BarcelonaLa campanya Sign-in Catalunya, que suposadament recollia adhesions en favor de la independència i que va aixecar sospites perquè demanava dades personals, es va difondre des del correu electrònic de la web unionista xenòfoba Islbn-cat.org. Des de l'adreça 'contact@islbn-cat.es' es van enviar correus difonent la campanya presumptament independentista a diferents nuclis a l'estranger de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), tal com mostra un correu electrònic enviat el dia 22 a l'ANC de Suïssa, que els seus portaveus han fet arribar a l'ARA.

La web Sign-in Catalunya està ara mateix "temporalment desactivada", però dissabte el comptador hi marcava que havia acumulat més de 25.000 adhesions. Cada signant hi havia de deixar el nom, els cognoms, un correu electrònic i un número de telèfon (de deu dígits, tot i que no existeixen). Però enlloc de la pàgina no hi constava el nom de cap persona o organització que l'impulsés, ni tan sols constava ningú amb nom i cognoms al registre del domini. Tot això, a més d'altres incoherències, va fer saltar l'alerta a Twitter.

Que la campanya presumptament independentista es difongués des del correu d'una web unionista xenòfoba, que demana votar 'no' el 9-N, ajuda a pensar que era una campanya falsa. Islbn-cat.org defensa que "una Catalunya independent es convertirà en una Catalunya islàmica", i diu que per això cal votar "'no' a la separació amb Espanya". La web unionista, que demana votar 'no' al procés participatiu, també diu que el col·lectiu que hi ha al darrere farà "tot el que sigui necessari per tal d'evitar la realització del referèndum separatista", perquè la independència "faria més fàcil als islamistes prendre el control de Catalunya sense resistència".

El compte de Twitter @signincat, amb més de 18.000 seguidors –la gran majoria estrangers, incloent-n'hi molts de xinesos–, va començar a demanar adhesions el dimarts 21. L'endemà es van enviar els correus als nuclis de l'ANC a l'exterior des de 'contact@islbn-cat.es'. L'alarma entre els usuaris de Twitter es va escampar sobretot aquest cap de setmana.

stats