"Els catalans no estan sols": la secessió de Catalunya vista per un altre vídeo humorístic taiwanès

NMA.TV explica la causa catalana en clau d'humor i presenta com a "qüestió més important per resoldre's" saber "on jugarà el Barça"

Ara
1 min

BarcelonaCada cop hi ha més ulls arreu del món que miren de prop Catalunya i recullen, encara que sigui en to de broma, la causa catalana. Per la productora d'animació taiwanesa NMA.TV, popular entre el públic asiàtic per les sàtires sobre afers d'actualitat, comença a ser un tema recurrent. I és que a finals de setembre ja va fer un clip en què presentava el "separatisme català" com el "problema més gran de Rajoy".

En un nou vídeo titulat 'Catalonia closer to seceding from Spain' (Catalunya, més a prop de separar-se d'Espanya), NMA.TV situa ara les eleccions del 25-N com "una votació que servirà de referèndum no oficial" sobre la independència. Presenta Catalunya com un territori culturalment diferenciat de la resta d'Espanya, i parla de l'espoli fiscal que pateixen els catalans. Tanmateix, alerta del problema d'un possible "efecte domino" que esperoni altres processos seccesionistes dins l'Estat. A la vegada, però, assegura que la causa catalana no és única en el món, i cita els processos d'Escòcia, el Quebec i els estats més ultraconservadors dels Estats Units. "Els catalans no estan sols", remarca.

En to de mofa, el vídeo recull les diverses qüestions que caldrà resoldre en una hipotètica independència, i situa saber "on jugarà el Barça" com la més important.

stats