Successos

Detingut el creador de l'antivirus McAfee per un presumpte cas d'assassinat

John McAfee hauria estat arrestat a Belize, on vivia des del 2008. La policia i l'ambaixada dels Estats Units no ho confirmen

Agències
2 min

MadridL'informàtic John McAfee, creador del programa antivirus que porta el seu cognom, hauria estat detingut aquest dissabte a la frontera entre Belize i Mèxic després que les autoritats de Belize el reclamessin durant la investigació d'un assassinat. "Hem rebut un informe no confirmat que John McAfee ha estat capturat a la frontera entre Belize i Mèxic", indica el portal WhoisMcAfee.com, el blog oficial de la companyia. Aquest portal, que el mateix McAfee va posar en marxa per contrarestar les informacions sobre ell que considera equivocades per part de mitjans de comunicació o de les autoritats, apunta que oferirà més informació a mesura que vagi apareixent.

L'ambaixada dels Estats Units a Belize no ha confirmat la notícia. "Gent propera al senyor McAfee han negat la captura", ha dit una font de l'ambaixada. Un portaveu de la policia de Belize ha dit que no tenia informació de la captura.

Segons les autoritats del país centreamericà, volen interrogar McAfee per determinar la seva possible implicació en l'assassinat, a principis de novembre, del seu veí a la localitat d'Ambergris Caye. La víctima, el nord-americà Gregory Faull, de 52 anys, va morir d'un tret al cap. L'informàtic, però, ha insistit al seu blog que no té "absolutament res a veure" amb el cas, i afegeix que havia parlat molt poc amb Faull des que es va instal·lar a Belize el 2008. Amb tot, deixava clar que no pensava entregar-se a les autoritats policials de Belize, ja que segons ell, en aquell país la gent "desapareix freqüentment", i la policia té un important historial d'abusos.

El multimilionari nord-americà explica també que a Belize hi ha funcionaris "corruptes i poderosos" que li exigeixen que, com a "estranger ric", els financi les campanyes, i recorda que l'abril passat casa seva va ser assaltada per les autoritats, suposadament perquè hi havia un laboratori de drogues, tot i que va sortir en llibertat sense càrrecs. McAfee ha explicat també al canal de televisió nord-americà CNBC que no pensava demanar protecció a l'ambaixada dels Estats Units, ja que no vol acabar com el fundador de Wikileaks, Julian Assange, que des de fa mesos viu reclòs en l'ambaixada equatoriana a Londres per evitar ser extradit a Suècia.

stats