Xarxes

Twitter i les drogues: el “cànnabis” és la substància addictiva més piulada

La Fundació per a l'Estudi, Prevenció i Assistència a les Drogodependències (FEPAD) desenvolupa un treball per conèixer els fluxos d'informació sobre drogues en l'àmbit de les xarxes socials

Ara
2 min

BarcelonaLa paraula cànnabis representa la substància addictiva més nombrada a Twitter, a diferència de la cocaïna i les substàncies al·lucinògenes, que apareixen al capdavall del rànquing. Aquestes són algunes de les dades extretes de l'informe preliminar de la Fundació per a l'Estudi, Prevenció i Assistència a les Drogodependències (FEPAD), que està desenvolupant un estudi per conèixer els fluxos d'informació sobre drogues en l'àmbit de les xarxes socials.

Les dades de l'estudi les ha fet públiques la FEPAD aquest dimarts, en el marc de la III Jornada sobre Addiccions Socials AdiCCIÓ-OFF, celebrada a la Universitat Miguel Hernández d'Elx, en què experts en prevenció de drogodependències i noves tecnologies han debatut sobre l'ús de les TIC i la seva relació amb els trastorns addictius.

En l'estudi s'han analitzat missatges que inclouen informació sobre drogues, i els líders d'opinió que s'estan generant al voltant d'aquesta temàtica. Una de les conclusions que s'extreuen de l'anàlisi preliminar és que predominen les piulades informatives per damunt de les que tenen caràcter preventiu. En aquest sentit, els experts que han intervingut en el congrés han assenyalat les possibilitats que brinda la xarxa tant en l'àmbit de la prevenció com en el de l'assistència de les drogodependències.

L'estudi també posa sobre la taula que un 44% dels joves consumidors utilitza internet per extreure informació sobre drogues, concretament per informar-se dels efectes o de la composició de les substàncies estupefaents que prenen.

Segons assenyala Efe, l'informe apunta que hi ha un percentatge “molt baix” de consumidors que utilitzen internet per comprar o vendre drogues.

stats