Els Mac entendran el català

Apple incorpora la llengua catalana en la nova versió del sistema operatiu dels seus ordinadors, segons ha avançat un blog especialitzat

Ara
1 min
Les barres de Firefox, amb  el teclat

BarcelonaApple ha traduït finalment al català el sistema operatiu dels ordinadors Macintosh. L'última versió beta del sistema operatiu OSX Lion, la 10.7.3, inclourà, entre altres llengües, el català, segons recull el blog MacRumors –especialitzat en informacions sobre la companyia de la poma–, que ha tingut accés al programari.

El blog d'Apple en català ha obtingut les primeres captures del Lion 10.7.3

A l'espera de la confirmació oficial, la nova versió podria estar disponible al llarg del proper trimestre. A la pràctica, això vol dir que els usuaris que es comprin un Mac nou o que tinguin una versió relativament nova podran configurar el català com a llengua per defecte de l'ordinador.

En aquesta nova versió beta, el català arriba acompanyat d'altres idiomes com el croat, el grec, l'hebreu, el romanès, l'eslovac, el tailandès o l'ucraïnès.

Des de l'estiu del 2010, això ja és possible amb l'iPhone, el mòbil intel·ligent d'Apple. L'expert en noves tecnologies i col·laborador de l'ARA Albert Cuesta assegura que, un cop traduït el sistema operatiu de l'iPhone, la versió en català del Mac era "una notícia esperada", ja que els dos programes comparteixen gran part del codi.

La notícia s'ha escampat pel Twitter i molts usuaris ho han celebrat.

Cuesta diu que l'assignatura pendent ara és el Siri, el sistema de reconeixement de veu de l'iPhone 4S. S'espera que al llarg d'aquest any, el Siri ja parli castellà. Albert Cuesta creu que la versió catalana és qüestió de temps.

stats