Facebook començarà a avisar-te de les notícies que puguin ser falses

La xarxa social afegirà un senyal d'advertència sota les notícies de veracitat qüestionable

Ara
2 min
Mark Zukckerberg respon a les preguntes en públic a Barcelona.

BarcelonaFacebook afegirà un senyal a les notícies que presentin elements que posin en qüestió la seva veracitat per tal d'advertir els usuaris de la xarxa social que poden estar llegint o compartint informacions falses.

El fundador de la plataforma, Mark Zuckerberg, ha anunciat a través del seu perfil personal a la xarxa social aquesta nova mesura, que s'adoptarà per frenar la difusió de rumors a internet. "Tenim la responsabilitat de garantir que Facebook té l'impacte més positiu en el món", assenyala Zuckerberg.

A few weeks ago, I outlined some projects we're working on to build a more informed community and fight misinformation....

Posted by Mark Zuckerberg on Thursday, December 15, 2016

La nova eina consistirà en un petit senyal d'advertència que es col·locarà sota les notícies de veracitat qüestionable. I com detectarà Facebook aquestes notícies? Doncs quan un nombre determinat –que no especifica– d'usuaris reportin una notícia com a falsa, la plataforma l'enviarà a un grup de verificadors independents que en comprovaran la veracitat. Si aquests detecten que es tracta d'una informació potencialment falsa, la plataforma afegirà el senyal d'advertència sota la informació juntament amb un enllaç on l'usuari podrà llegir per què els verificadors posen en qüestió la seva veracitat.

Senyal d'advertència d'una notícia potencialment falsa publicada a Facebook

A més, les notícies etiquetades com a controvertides tindran menys probabilitats d'aparèixer a la pàgina de notícies de Facebook, i tampoc podran ser promocionades.

"Podràs llegir i compartir aquesta història, però tindràs més informació sobre si els verificadors creuen que és rigorosa", detalla Zuckerberg en el seu missatge, en el qual afirma que la plataforma té la "responsabilitat" de "construir un espai on les persones puguin estar informades".

Aquesta novetat de la xarxa social respon a la voluntat de Facebook d'establir tallafocs per els rumors a internet, especialment després de la proliferació de notícies falses durant la campanya presidencial als Estats Units.

stats