10 gats virals que expliquen les notícies del 2011

L'èxit dels vídeos de gats a la xarxa no ha fet més que augmentar enguany. Aquests 10 són dels que més èxit han tingut el 2011 i ens porten molts records sobre les notícies que us hem explicat durant els últims 365 dies

Joan Callarissa
3 min
Un gat abrigat i fotografiat per a un bloc

BarcelonaL'internet 2.0 no hagués estat tan divertit si no fos pels gats. Són vídeos de felins domèstics que ens han distret davant de la pantalla de l'ordinador i ens han fet riure molt aquest 2011.

1. Diguem 'NO': El 2011 ha estat un any ple de protestes en contra de les retallades i d'una crisi que tothom opina que ha creat algú altre. Aquest gat és apte per a anar a tot tipus manifestacions en contra de qualsevol cosa. Ningú com ell insisteix tan bé en dir: "No, No, No!"

2. Protecció entre iguals: En un any ple de dures protestes i de lluites per mantenir els drets individuals i col·lectius, els gats també han entès que tots ens hem de defensar els uns als altres. És un cas de fraternitat felina.

3. Lluita precoç: Durant el 2011, ens han horroritzat unes imatges de nens petits que s'estomacaven en bars anglesos mentre els adults apostaven a favor de l'infant que més odi semblava acumular. Aquí en tenim una versió infantil i felina, això sí, molt més adorable encara que sobre un ring de lluita.

4. La tecnologia tira enrere: No fa gaire coneixíem que la fractura digital a Europa era més gran del que ens pensàvem. Vist aquest vídeo, menys mal que només hi contaven les persones, perquè deixa clar que no saber-ne de tecnologies ni ginys relacionats amb la informàtica pot ser realment perillós.

5. Amor de mare: Encara que hi hagi temes que resulten especialment importants alguns anys, n'hi ha d'altres que són atemporals. Aquest vídeo podria ser, perfectament, la versió viral d'aquell tatuatge del qual mai ens hem podem penedir: "Amor de mare". I és que resulta que hi ha mares que comencen a esforçar-se pels seus fills molt abans de ni tan sols haver-los concebut.

6. Gestos d'apropament: És indubtable que 2011 serà recordat com un any molt significatiu a favor de la pau en el conjunt de l'Estat espanyol. Aquest gat negre i aquest gos blanc són la viva imatge que l'acord sempre és possible entre parts que, en principi, res tenen a veure.

7. Davant dels teus nassos: 2011 ens ha confirmat als catalans que la solidaritat excessiva acaba sent una ruïna. Aquestes dos mascotes amb bigotis en són la metàfora més clara.

8. Amors que sorprenen: En aquest tram final de l'any hem esbrinat que els amors que pareixien renovadors i màgics poden comportar, finalment, molts maldecaps. Aquest gat i aquesta aranya, tampoc no arribaran mai enlloc.

9. Warhol ho va encertar: Al 2011, ens ha quedat clar que, per aconseguir 15 minuts de glòria i sortir a alguns mitjans de comunicació, hi ha qui no té miraments i hi ha qui està disposat a pagar preus molt elevats. Ells ho saben ben bé, perquè també s'han deixat seduir per l'eròtica dels mass media i han posat de maneres que no són precisament les més boniques.

10. Incomprensible: Hi ha coses que no es poden entendre per més que s'intenti. Tot i això, hi ha qui no es resigna i insisteix. Malauradament, persistir davant de quins fenòmens no ens pot aportar res de nou, excepte més alienació.

stats