internet

Netflix arribarà a l'Estat espanyol a principis del 2012

La plataforma 'online' de lloguer de pel·lícules, líder als EUA, està planificant la seva expansió internacional. El servei arribarà a l'Amèrica Llatina a finals d'any i es preveu el seu debut a França i al Regne Unit a finals del 2012 o a principis del 2013

Redacció
2 min
Interfície de Netflix

BarcelonaNetflix, la plataforma online de lloguer de pel·lícules i sèries líder als EUA, arribarà al mercat espanyol a principis del 2012.

La companyia s'ha convertit, en els darrers dos anys, en la capdavantera en la distribució de pel·lícules i sèries en streaming (sense necessitat de descàrrega) en el mercat nord-americà. La plataforma, que actualment registra un trànsit superior al de BitTorrent, ha decidit fer el salt al mercat internacional.

Segons informa el diari francès Le Figaro, el primer mercat en rebre Netflix serà el llatinoamericà, on està previst que la plataforma ofereixi el seu servei a finals d'any. França i el Regne Unit seran els dos països europeus, després de l'Estat espanyol, que també tindran accés a la plataforma online, a finals del 2012 o a principis del 2013.

Netflix fa la competència a les cadenes de televisió, però els paga una bona suma de diners per l'emissió dels seus continguts. L'exemple més recent són els 75 milions de dòlars (uns 51 milions d'euros) que la companyia acabava de gastar per emetre les últimes temporades de la sèrie Mad Men.

Amb 23 milions de subscriptors als EUA, la plataforma té una força de xoc equivalent a les grans cadenes de televisió i ha aconseguit plantar cara a la pirateria.

Actualment, els comptes de Netflix al mercat nord-americà mouen ja el 22,2% de tot el trànsit de banda ampla del país.

Netflix és compatible amb una amplia gamma d'equips de televisió, es pot veure a través de dispositius mòbils amb sistema operatiu Android i compta amb una aplicació pròpia per a les consoles de sobretaula Xbox 360, PlayStation 3 i Wii.

stats