Nintendo es rendeix i acaba demanant perdó per l'homofòbia del Tomodachi Life

La companyia assegura no poder introduir canvis en el joc però afirma que, si hi ha nous lliuraments, treballarà per tal que siguin "més inclusius"

Ara
2 min
A Tomodachi tothom es pot estimar, sempre que no siguin del mateix sexe

BarcelonaL'empresa japonesa de videojocs Nintendo va ser la setmana passada el blanc d'una protesta a internet començada per un nord-americà de 23 anys que critica el fet que el joc Tomodachi Life exclou les relacions homosexuals entre els personatges. En un vídeo i a través de les xarxes socials, amb l'etiqueta #Miiquality, la campanya de Tye Marini ha obtingut un ressò tan important que ha forçat la companyia a demanar perdó i a prometre una visió més "inclusiva" en una pròxima versió del joc.

En un principi, Nintendo havia respost a la campanya però sense cedir ni entrar en el fons de la qüestió. Però la magnitud de l'escàndol, i les acusacions d'homofòbia, han obligat la multinacional a reaccionar. L'empresa diu que és massa tard per fer canvis en l'actual versió del joc, però assegura que treballarà per tal de no repetir l'experiència que li ha costat una pluja de crítiques.

"Demanem disculpes per decebre moltes persones per no haver inclòs relacions homosexuals a Tomodachi Life", ha dit la companyia en un comunicat. "Malauradament no ens és possible canviar el disseny del joc, i un canvi tan important que afecta el desenvolupament del disseny no es pot solucionar amb un pedaç d'última hora. En el cas que hi hagi un nou lliurament de la sèrie Tomodachi, ens comprometem a esforçar-nos per dissenyar un joc que, començant de zero, sigui més inclusiu i representi millor tots els jugadors", afirma la companyia.

El joc, que s'ha de llançar a Europa el 6 de juny, recrea la vida virtual i les relacions entre uns personatges anomenats Mii, que viuen en illes, tenen amics, feina, fills... i parella. Mentre no sigui del seu mateix sexe. Això ha frustrat especialment un fan del joc, Marini, que se sent discriminat per ser homosexual i recorda que tenir parella i casar-se és l'única manera d'accedir a alguns continguts exclusius del joc.

stats