Quatre experiments que podràs trobar al Festival de la Ciència

El cap de setmana del 9 i 10 de juny se celebra el 12è Festival de la Ciència al Parc de la Ciutadella

1 min

Quatre experts ens fan una demostració en vídeo dels tallers i les activitats que es podran veure durant el 12è Festival de la Ciència, amb el lema 'Tots som genis', el dia 9 i 10 de juny al Parc de la Ciutadella de Barcelona.

Jordi Díaz és nanoescopista de la UB (CCITUB) i nanodivulgador (EspaiNano, ACCC), i en aquest vídeo ens explica quines aplicacions té a la vida quotidiana la nanotecnologia. Però per entendre-ho primer cal saber què és la mida nano.

Fina Quitart és professora de física i química i farà un taller per aprendre a fer a casa les 'bouncy balls' i un 'slime'. En aquest vídeo ens ensenya quins productes s'han de barrejar per aconseguir boles elàstiques i fluids viscosos a partir de materials de molt fàcil abast. Amb aquest experiment es pot entendre el món dels polímers i les seves aplicacions.

María Bogaerts està fent el doctorat de genòmica evolutiva i funcional i el seu estudi se centra en el genoma i les mutacions que pot arribar a tenir una mateixa espècie per adaptar-se i sobreviure. En aquest vídeo ens ensenya algunes de les mutacions que pot fer la mosca de la fruita, la 'Drosophila melanogaster'.

Claudi Mans és professor emèrit d'enginyeria química. En aquest vídeo relaciona la química i la cuina i ens explica què passa quan es barregen dos ingredients que sovint coincideixen en un mateix àpat: la xocolata i el cava.

stats