Triomfa a la xarxa el vídeo de Rajoy badant al costat de Merkel i Hollande

Mentre la canceller alemanya i el president francès escolten les explicacions d'un gendarme, Rajoy està distret i no presta atenció

Ara
1 min

BarcelonaDimecres passat, l'endemà de la tragèdia d'un Airbus de Germanwings, el president espanyol, Mariano Rajoy, es va traslladar als Alps francesos. També hi va anar el president Mas, que per raons de protocol es va quedar en una segona fila. Rajoy va tenir tot el protagonisme al costat de la cancellera alemanya, Angela Merkel, i el president francès, François Hollande.

Hollande, Merkel i Rajoy es van desplaçar a Seyne-les-Alpes, la població on s'ha establert la base d'operacions de tot el dispositiu de rescat, per tal d'interessar-se per les tasques de recuperació de les restes dels cossos i l'aparell. Posteriorment, van visitar la capella ardent instal·lada al gimnàs de la població, on van participar en un acte d'homenatge a les persones que van perdre la vida.

En un moment de la visita el gendarme responsable del dispositiu va explicar a tots tres mandataris com avançaven les tasques de rescat. Unes explicacions seguides amb interès per Merkel i Hollande, però no per un Rajoy abstret. Cal recordar que, com és habitual en els presidents espanyols, Rajoy no parla cap més idioma que el castellà, cosa que fa impossible que entengués les explicacions, en francès, del cap de la gendarmeria. Ara bé, tot i tenir les càmeres davant, el president espanyol no es va molestar gaire a dissimular. Mentre el gendarme parlava ell mirava a una banda i a l'altra, fent evident que no escoltava, un gest que va ser recollit per un vídeo emès per Cuatro, que s'ha convertit en viral i que ha comportat una allau de crítiques a Rajoy davant del que els internautes han coincidit a qualificar de comportament "vergonyós".

stats