Intenten apropiar-se d'alguns dels comptes més populars a Twitter

Risto Mejide i Berta Collado, entre altres famosos, alerten al perfil de la Policia a la xarxa social d'un missatge sospitós que els demanava les claus d'accés

Efe
1 min

MadridLa Policia Nacional ha alertat que s'han detectat "atacs" en alguns dels comptes més seguits a Twitter, entre els quals figuren el de Risto Mejide o el de Berta Collado. Per ara es desconeix la font de l'atac, però els agents sospiten que el seu objectiu era aconseguir les claus d'accés i utilitzar els comptes amb finalitats comercials o fraudulentes.

Segons han explicat fonts de la policia, els 'hackers' utilitzen el missatge "és cert això que diuen de tu?" acompanyat d'un enllaç que, en obrir-lo, condueix a una pàgina idèntica a la de l'inici de Twitter, encara que amb errades ortogràfiques. La pàgina en qüestió sol·licita les dades d'accés i, d'aquesta manera, els pirates informàtics obtenen les claus dels comptes dels usuaris i hi instal·len un programa espia.

La "pàgina mirall" falsificada, amb seu a Holanda, ja ha quedat inhabilitada, i la policia ha donat l'alarma a la seu de Twitter a Califòrnia. Fonts policials han assegurat que van ser els mateixos Risto Mejide i Berta Collado els que van denunciar l'atac en un missatge enviat al perfil de la Policia a Twitter (@policia).

Els agents demanen que s'extremin les precaucions davant els missatges que sol·licitin qualsevol tipus d'informació privada.

stats