INSERCIÓ

La Fageda ajuda pacients amb trastorn mental a trobar feina

La Fageda ha posat en marxa un servei prelaboral per millorar l’ocupabilitat de persones majors d’edat amb diagnòstic de trastorn mental. Aquest servei, que és nou a la Garrotxa, es crea de manera coordinada amb la Xarxa de Salut Mental de la comarca i s’ofereix a quinze persones. L’objectiu és millorar-ne l’ocupabilitat a través de formació i pràctiques a La Fageda.

L’accés al servei no suposarà la firma de cap contracte laboral i el temps d’estada màxim previst és de fins a 36 mesos. Les persones que hi accedeixin rebran suport per adquirir hàbits personals i laborals i per aconseguir un grau de confiança i autonomia que els faciliti el trànsit al món laboral. Es tracta d’un recurs inclòs a la cartera de serveis socials del departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat.

Els candidats a aquest servei prelaboral presenten una problemàtica social derivada d’una malaltia mental però estan en una situació estable, de manera que, tot i no haver treballat mai en la majoria dels casos, poden afrontar nous reptes. Durant les hores de formació i ocupació, estan sempre acompanyats per l’equip de professionals del servei i pels encarregats i monitors de cada secció que els acull a les pràctiques, ja sigui granja, làctics, melmelades o horticultura, entre d’altres.

La Fageda treballa per inserir laboralment i socialment persones amb discapacitat psíquica i trastorns mentals de la comarca. El 70% de les 400 persones que treballen en les diferents entitats que conformen La Fageda tenen una discapacitat psíquica, una malaltia mental crònica o bé estan en situació de risc social.

El + vist

El + comentat