Comarques Gironines 21/10/2015

Albert Arribas guanya el novè Premi Quim Masó a projectes de producció teatral

'F.R.A.U' és l’escenificació del llibre 'Quadern del Frau' d’Albert Balasch

Ara
1 min
Equip de F.R.A.U, projecte guanyador del IX Premi Quim Masó, recollint el premi / Jaume Lis

GironaEl jurat del Premi Quim Masó 2015 ha proclamat guanyador del novè Premi Quim Masó al projecte 'F.R.A.U.' presentat per Albert Arribas i Centaure Produccions. F.R.A.U és l’escenificació del llibre 'Quadern del Frau' d’Albert Balasch, que sortirà publicat per Edicions 62 durant aquesta temporada, i on Balasch ha recollit i reescrit tota la seva obra.

La proposta guanyadora és un espectacle de set hores sense pausa, estructurat en forma de «festival» i que combina sis «espectacles» autònoms amb moments parateatrals. Per Centaure Produccions “portar el 'Quadern del frau' dalt de l’escenari és, potser, una manera assenyada de reflexionar sobre aquest festival de banalitats que el nostre segle XXI ha propiciat sota el nom de polítiques culturals”.

L’equip artístic estarà integrat per Albert Arribas (dramatúrgia i direcció); Mònica Almirall, Jordi Collet, Oriol Genís, Antònia Jaume, Marta Ossó i Albert Prat (intèrprets). Tots ells formen Centaure produccions una companyia teatral que va néixer l’any 2013 i ha estrenat els espectacles 'Vespres de la Beata Verge', 'El cant de la gorgona', 'Moro com a país', 'Sala de miralls' o 'Selecció'. Aquesta temporada tenen previst estrenar 'Licaó' i 'Vergonya eterna'.

El projecte ha estat escollit entre un total de 25 propostes que optaven al premi en aquesta edició. El guanyador rebrà una dotació màxima de 50.000 € i el muntatge s’estrenarà al Grec Festival de Barcelona 2016 per posteriorment veure’s a l’edició 2016 de Temporada Alta.

stats