Comarques Gironines 07/08/2016

Controlat el foc que ha calcinat 76 hectàrees entre Camallera i Vilopriu

Aquest és el tercer incendi provocat que es declara a la zona després que dijous a la nit n'hi hagués dos més

Acn
2 min
Un bomber apagant una soca que cremava a l'incendi de l'Alt Empordà / ACN

Saus, Camallera i LlampaiesEls Bombers han donat per controlat, a dos quarts d'una del migdia d'aquest diumenge, el foc que crema entre Camallera i Vilopriu, a cavall entre l'Alt i el Baix Empordà, i que ha calcinat 76 hectàrees. El foc, que va ser intencionat i es va declarar dissabte a la matinada, va obligar a mobilitzar una desena de mitjans aeris i una quarantena de terrestres. Després d'estabilitzar-lo ahir al migdia, els Bombers se centren ara a remullar els punts calents que encara queden a l'interior del perímetre. A hores d'ara, hi ha deu dotacions sobre terreny.

D'altra banda, els Bombers també han donat per extingits els tres altres focs que es van declarar entre dijous i dissabte a la demarcació: el de Cruïlles, el de la muntanya de Rocamaura a l'Estartit i el de la Jonquera.

El foc de Camallera és el tercer que es declara en aquesta zona en pocs dies. Els altres dos van ser dijous a la nit i, com en el cas del d'ahir, també eren intencionats. Aquests incendis se sumen a la llista negra de focs provocats que hi ha hagut a la zona al llarg dels últims anys, i que ja es compten per centenars. Agents Rurals i Mossos investiguen ara les proves i indicis que van recollir ahir al punt d'ignició.

Els Agents Rurals van trobar proves per concloure inicialment que el foc era intencionat, i ara els Mossos d'Esquadra s'encarregaran d'analitzar-les.

Per l'hora, el lloc i, sobretot, els indicis i proves que ara estudiarà la policia, els Agents Rurals afirmen que el foc és provocat i que hi ha la mà d'un piròman al darrere. El d'aquest dissabte és, de fet, el tercer incendi intencionat que crema a la zona en tan sols dos dies. Dijous n'hi va haver dos més. Van ser petits i sortosament no van prendre sotabosc, però també eren provocats.

stats