Comarques Gironines 23/06/2017

La Cambra, les patronals, els enginyers i els arquitectes creen una comissió d'afectats per Endesa

L'ens vol unir esforços per solucionar problemes i millorar el servei que ofereix la companyia a la demarcació

Ara
1 min
A Espanya el negoci elèctric se'l reparteixen sobretot cinc grans empreses: Endesa, Iberdrola, Gas Natural Fenosa, E.ON i EDP.

GironaProfessionals vinculats al sector de la construcció s'han unit i han creat una comissió d'afectats per Endesa. "Volem fer d'altaveu de la pèrdua de competitivitat i dels costos que representen per a la societat en general i, particularment, per a les empreses, autònoms i professionals", diuen en un comunicat.

L'entitat representa més de 2.000 enginyers, 800 arquitectes i 900 aparelladors agrupats a través de la Taula d'Enginyeria de Girona (TEG), el Gremi d'Instal·ladors de Girona, la Unió d'Empresaris de la Construcció de Girona, la Cambra de Girona, la PIMEC, la FOEG, el Col·legi d'Arquitectes, el Col·legi d'Aparelladors i Arquitectes Tècnics i el Gremi de Promotors i Constructors de Girona.

Consideren que gran part de les incidències que es registren es podrien resoldre si la companyia elèctrica destinés més recursos humans i tecnològics i asseguren que els problemes amb què es troben els fan perdre competitivitat i els suposen costos importants.

També denuncien que hi ha "poca professionalitat" i que, en moltes ocasions, detecten problemes per donar serveis en zones ja urbanitzades o a l'hora de fer un polígon industrial on se superen els 10.000 kW. "La distribuïdora fa canviar tots els seccionadors de la línia de MT de manuals a automàtics. Els polígons pateixen talls o interrupcions de subministrament elèctric", remarquen. I reclamen interlocutors àgils que permetin donar resposta als problemes en un màxim de 48 hores.

La comissió representa més de 2.000 enginyers, 800 arquitectes, 900 aparelladors i arquitectes tècnics. En total, agrupa més de 16.700 empreses o autònoms, 32 associacions i 15 entitats.

stats