Comarques Gironines 18/05/2021

Campanya als mercats per promocionar els productes de proximitat

Els paradistes recomanaran aliments saludables i sostenibles

2 min
Productes recomanats al mercat de Roses.

Amb el lema "T'ho recomanem de tot cor", els paradistes de nou mercats de les comarques gironines animaran els seus clients a adquirir productes saludables, de temporada i de proximitat, com un acte de responsabilitat que afavoreix un estil de vida sostenible i beneficia tant la salut i la seguretat de les persones com el futur de les noves generacions i la sostenibilitat del planeta. Els productes recomanats es marcaran amb un distintiu i els clients que els comprin entraran en un sorteig en què podran guanyar un lot de productes de proximitat. 

La campanya de recomanació d'aquest tipus de productes s’emmarca en els actes de la Setmana Internacional dels Mercats, que se celebrarà fins al 30 de maig als nou mercats de la Xarxa de Mercats Sedentaris de les Comarques Gironines (Girona, Olot, Palafrugell, Palamós, Salt, Lloret, Portbou, Sant Feliu de Guíxols i Roses). 

La Xarxa de Mercats Sedentaris de les Comarques Gironines està adherida a la campanya internacional Love Your Local Market (Estima el teu mercat), que compta amb el suport de la Diputació de Girona i que vol reivindicar els mercats com a "àgora dels nostres pobles i ciutats, espais de trobada i de relació per a la ciutadania" , i com a punts on es poden adquirir aliments frescos de productors locals.

Àgores de relació social

A diferència de l’any passat, quan la pandèmia va obligar a moure les dates de la Setmana Internacional dels Mercats al mes de setembre, aquest any es reprèn la campanya en l’habitual segona quinzena de maig, "coincidint amb un moment ric en varietat de productes als mercats", segons va destacar dilluns el diputat de Promoció i Desenvolupament Econòmic Local de la Diputació de Girona, Jordi Camps, en la inauguració de la campanya al mercat de Roses. Aquest mercat celebra 35 anys i l’alcaldessa, Montse Mindan, no només destaca la qualitat dels productes que s'hi venen, sinó també "el tracte personalitzat i amable dels paradistes amb els seus clients". El mercat de Roses ha estrenat aquest any un servei a través d’una plataforma de compra en línia i entrega a domicili.

La campanya Love Your Local Market es va iniciar en l’àmbit internacional l’any 2014 i ha anat creixent fins a arribar a més de 4.000 mercats de dinou països d’arreu del món. Els mercats de la XMSG s’hi van afegir l’any 2018. Amb aquesta campanya es vol promocionar els mercats com a espais de modernitat, d’intercanvi i amb una oferta de productes de qualitat. "El mercat és un circuit de distribució curt i, a la vegada, un espai de relacions socials al municipi", asseguren els promotors de la campanya.

Al marge de la recomanació de productes, els mercats organitzen diverses activitats mentre dura la campanya, adreçades especialment al públic familiar. Des de fa un temps, els mercats locals busquen la complicitat de la ciutadania organitzant activitats relacionades amb els productes que s'hi venen, com ara aules de cuina destinades a públic adult o infantil, o tallers sobre el valor nutricional dels aliments.

stats