Comarques Gironines 20/04/2022

Campllong recupera la Fira Comarcal de Primavera després de dos anys de pausa per la pandèmia

Amb un centenar d'expositors, la cita és un aparador de l'activitat econòmica de les comarques gironines, especialment del sector agrícola

ARA
3 min
El concurs de ramat i gos d'atura és una de les activitats de la Fira de Campllong que atrauen més visitants.

Després de dos anys d’aturada a causa de la pandèmia, Campllong recupera aquest cap de setmana la seva Fira Comarcal de Primavera, que arriba a la 38a edició i espera rebre més de 30.000 visitants.

Des de la primera edició, celebrada l’any 1982, la Fira Comarcal de Primavera de Campllong ha anat ampliant i diversificant l’oferta de propostes i activitats fins a arribar a convertir-se en un esdeveniment de referència dins el món rural i comercial, amb milers de visitants.

Enguany la Fira, que ocupa un espai de 40.000 metres quadrats, tindrà un centenar d’expositors, una trentena d’activitats i una vintena de mostres i exposicions.

Sumar la tradició i el progrés

En destaca la fira multisectorial, motor econòmic de la trobada, que ofereix als visitants les novetats de sectors com l’agricultura, la ramaderia, els serveis, l’alimentació, la indústria, la tecnologia, la jardineria, la construcció, els mobles i la decoració, i el motor, entre d’altres. Aquesta mostra es complementa amb activitats, concursos i exhibicions relacionades amb l’agricultura i la ramaderia tradicionals, sumant sinergies entre tradició i progrés.

La Fira Comarcal de Primavera de Campllong està organitzada per l’Ajuntament i l’Associació de Fires i Festes del municipi, amb la col·laboració d’empreses, entitats i voluntaris, una implicació que agraeix l’alcalde, Lluís Freixas, que espera que, en el retorn de la Fira després de la pausa motivada per la pandèmia, "es repeteixi l’èxit de les edicions passades".

Entre les activitats programades destaca el concurs morfològic de vaques de raça frisona, previst per diumenge, en el qual participen una cinquantena de caps de bestiar de 10 explotacions lleteres de les comarques gironines i d’arreu de Catalunya. També diumenge se celebrarà el 38è concurs de ramat i gos d’atura català i la tradicional exhibició del batre, amb maquinària antiga i tractors Lanz.

Altres activitats incloses en el programa són el 23è concurs de paletes, el 17è concurs de pintura ràpida, el 15è concurs de ratafia, el 15è concurs de maquinistes, les exhibicions eqüestres i la 25a tractorada de tractors antics anteriors al 1965, en la qual participen cada any un centenar de tractors històrics.

En el marc de la Fira se celebren també les Jornades Gastronòmiques del Cargol, l’Encargola’t, que inclou el concurs de menjar cargols i el tastet del cargol de la Fira, una elaboració feta expressa amb el cargol de protagonista per a tots els visitants que el vulguin tastar.

Com a novetat d’aquesta edició, per als amants dels vehicles de dues rodes s’ha organitzat una exhibició de pilots professionals i s’instal·larà un circuit on superar obstacles dissenyats per a tots els nivells i públics per provar el BikeTrial, a càrrec de Peu a Baix.

També hi haurà un curs obert d’autocontrol i socialització de gossos a càrrec de Rockendall - Residència Canina, una exhibició de carrusel amb cavalls a càrrec de La Crinera i una de volteig de competició amb el Club Volteig Girona.

Per al públic familiar

El públic familiar és cada vegada més nombrós a la Fira, i per això durant tot el cap de setmana hi haurà diverses activitats per als infants i joves, com ara una aula tecnològica on es podrà imprimir en 3D, un circuit de minidrons amb bateig de vol, Eggbot, Leds Race i un braç robòtic. Per als més menuts s’habilitarà una zona infantil amb contacontes, tallers, instal·lacions de joc itinerants, atraccions i passejades amb poni, entre d’altres. La programació es pot consultar a www.firacampllong.cat.

stats