Comarques Gironines 31/05/2018

Deixen en llibertat el veí de Salt investigat pel tall de les vies de l'AVE a Girona durant el 8-N

El detingut ha passat a disposició judicial i s'ha acollit al seu dret a no declarar

Maria Garcia
2 min
Imatge dels Mossos dessallotjant els concentrats davant la comissària com a protesta per la detenció del veí de Salt

GironaEl jutge ha deixat en llibertat Emanuel Donoso, el veí de Salt investigat pel tall a les vies de l'AVE a Girona, durant la vaga general del passat 8-N, que va aplegar més de 10.000 persones durant les més de dotze hores que va durar la mobilització. Després de detenir-lo ahir a la nit, aquest matí ha passat a disposició judicial i s'ha acollit al seu dret de no declarar.

L'investigat ha reiterat que no és delicte manifestar-se i que si l'han imputat a ell és "per la seva militància". "Els Mossos han utilitzat els fitxers policials per posar-me una diana i atribuir-me la responsabilitat d'una mobilització en què fins i tot ells reconeixen que hi havia 10.000 persones", ha denunciat abans d'afegir que no "reconeix l'autoritat dels jutjats".

Per la seva banda, l'advocat de l'investigat, Benet Salellas, ha indicat que l'acusen d'uns delictes de desordres públics i coaccions, i que l'han deixat en llibertat sense mesures cautelars. A més, ha anunciat que demanaran que s'arxivi el cas: "Manifestar-se en un context de vaga general com la del 8-N no es pot considerar ni delicte ni infracció de cap mena, perquè és un dret fonamental".

Els Mossos van detenir el veí de Salt, de 26 anys, ahir a la nit, després que el jutge n'ordenés la detenció perquè no es va presentar a declarar les dues vegades que l'havia citat.

Com a mostra de solidaritat amb l'investigat, el CDR de Girona ha convocat aquest matí una concentració davant la comissaria dels Mossos de Vista Alegre, a Girona, com a protesta per la detenció, però la policia els ha desallotjat. Quan passaven pocs minuts de les nou del matí els agents han fet fora amb empentes la cinquantena de persones concentrades, que al final han acabat marxant.

Tot seguit, s'han dirigit als jutjats de Girona, on el detingut havia passat a disposició judicial, i s'hi han quedat fins que ha sortit en llibertat. El veí de Salt és una de les 128 persones investigades a tot Catalunya per les mobilitzacions i talls de circulació que es van dur a terme arreu del territori català.

stats