Comarques Gironines 11/07/2019

Els empleats de Selvafil fan vaga per exigir refrigeració a la fàbrica

Ara
1 min
Interior de l’empresa de filats tècnics Selvafil.

GironaEls treballadors de l’empresa Selvafil de Maçanet de la Selva inicien avui una vaga en protesta per les altes temperatures que ha de suportar la plantilla. En els últims dies algunes treballadores han patit cops de calor. La mediació que es va dur a terme ahir davant de Treball no va permetre evitar l’aturada, que s’allargarà fins dissabte. Al llarg d’aquests tres dies, tots els torns (matí, tarda, nit i cap de setmana) faran vaga durant una hora. Selvafil té 200 treballadors i està especialitzada en fabricar filats tècnics, que s’utilitzen per a teixits ignífugs o per a la indústria de l’automoció i l’aeronàutica.

El sindicat USOC, majoritari al comitè de treballadors, critica “la indiferència” de la direcció per posar fre a la problemàtica. Diu que només ha ofert que la plantilla pugui repartir en dos torns els vint minuts que tenen de descans per fer l’entrepà i donar-los un altre descans de deu minuts (però que aquest l’han de recuperar).

El sindicat assegura que Selvafil s’ha tancat en banda i que es nega a fer inversions per instal·lar sistemes de refrigeració a la planta o a donar més descansos a la plantilla durant l’estiu. La plantilla demanava que s’instal·lessin climatitzadors, vaporitzadors o nebulitzadors d’aigua per “abaixar les temperatures” a la zona de producció. A més, reclamava més descansos durant l’estiu i que en episodis d’onada de calor la plantilla -majoritàriament dones- pogués passar-se més temps en zones fresques. Els treballadors no descarten noves protestes si l’empresa no accepta les seves demandes.

stats