DOCUMENTAL
Comarques Gironines 12/09/2019

La Filmoteca projecta un film sobre el bosc eròtic de Cabanyes

Ara
1 min

GironaEl realitzador Joan Vall Karsunke presenta diumenge, a les 16.30 hores i a la Filmoteca de Catalunya, el documental Diari de bosc, centrat en la figura de l’escultor Xicu Cabanyes, el creador d’un curiós i impressionant bosc de figures escultòriques, sobretot eròtiques, a Can Ginebreda, a Porqueres (Girona). Cabanyes és un creador imaginatiu, iconoclasta i amb una forta personalitat. “Mai he tingut condicions i voluntat per formar part del que s’anomena cultura oficial. M’agradaria que la meva feina reflectís l’espai on m’ha tocat viure: vaig néixer en un país feixista i em moriré igual que els meus pares, avis i moltes generacions més tirant enrere, sense poder veure el nostre país lliure i republicà”, diu a la web del seu impressionant espai escultòric, plantat enmig d’un bosc màgic, que l’any passat va rebre prop de 6.000 visitants.

A la presentació del documental de la Filmoteca, a més del mateix Cabanyes, hi acudirà el poeta, assagista i agitador cultural Vicenç Altaió, que també participa en el film, i el seu ajudant, Marc Estany.

Karsunke també és l’autor del documental L’home del metro, sobre la figura de Ramon Julibert, el famós cantant d’òpera de l’estació de metro de Passeig de Gràcia.

stats