JUTJATS
Comarques Gironines 01/10/2020

El jutjat tanca la instrucció per les càrregues de l’1-O a Girona

Acn
1 min
Càrrega policial a l’Escola Bruguera de Girona l’1-O.

GironaTres anys després de l’1-O, els jutjats gironins encara tenen causes pendents de resoldre. La més voluminosa és la querella col·lectiva per les càrregues policials a Girona, Aiguaviva i Sant Julià de Ramis. El jutjat d’instrucció 2, expliquen els advocats voluntaris, ja donat la instrucció per tancada. “Ara seria inexplicable que no s’arribés a judici”, diu el portaveu del col·lectiu, Albert Carreras. La causa, però, ho farà escapçada, perquè no hi ha cap guàrdia civil investigat per les càrregues de Sant Julià de Ramis. Sí que arribarà a judici, en canvi, la denúncia contra l’alcaldessa de Roses per haver donat suport a l’1-O. Montse Mindan s’enfronta a un any d’inhabilitació per desobediència.

Les càrregues policials de l’1-O a Girona, Sant Julià de Ramis i Aiguaviva van desembocar en una querella presentada pels ajuntaments amb el suport dels advocats de Dret de Defensa. La querella agrupa les denúncies d’uns 300 ferits. L’objectiu, subratlla el portaveu dels advocats, Albert Carreras, és que la violència policial d’aquell dia no quedi impune.

L’advocat ha lamentat la “poca agilitat” amb què en alguns moments s’ha tramitat el cas.

25 policies i 3 guàrdies civils

En total, 25 policies nacionals i tres guàrdies civils han declarat com a investigats per delictes de tortures i lesions. La instrucció de la querella enfila la recta final i ara el proper pas és que el jutjat resolgui si la causa arriba a judici o, per contra, s’arxiva.

stats