Comarques Gironines 01/07/2019

JxCat i ERC s’alien a la Diputació de Girona

Miquel Noguer (JxCat) repetirà a la presidència i Pau Presas (ERC) ocuparà la vicepresidència

Maria Garcia
2 min
A l'esquerra, el president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer (JxCat) i, a la dreta, el futur vicepresident primer, Pau Presas (ERC)

GironaAliança sense sorpreses a la Diputació de Girona després que JxCat i ERC hagin anunciat aquesta tarda que han arribat a un acord per governar l’ens supramunicipal. De moment no han revelat ni el cartipàs ni cap punt programàtic del seu pla de govern, però sí que han confirmat que Miquel Noguer, de Junts, continuarà a la presidència i que el republicà Pau Presas ocuparà la vicepresidència primera. Dijous, 4 de juliol, a les dotze del migdia, està previst el ple de la presa de possessió de Noguer com a president de la Diputació gironina.

“Serà un govern fort, potent i natural format pels dos partits amb més diputats i regidors de les comarques gironines, que sumen 20 dels 27 diputats del ple”, ha destacat Noguer, mentre que Presas ha afegit que serà una administració “compromesa amb el medi ambient i el benestar social i que entomarà projectes clau per solucionar problemàtiques com l’habitatge, la millora de les telecomunicacions i el desenvolupament de certs sectors econòmics”.

Tant Noguer com Presas han reconegut que han mantingut converses amb la resta de formacions amb representació a la Diputació, però que la política nacional i les indicacions de les direccions dels dos partits han fet decantar la balança. JxCat té onze diputats i podia triar si governar amb ERC (9) o el PSC (4). “La situació política excepcional fa que totes les forces compromeses amb el país siguem generoses per formar governs a favor de la República i de la defensa dels drets i les llibertats dels ciutadans i que treballin per l’alliberament dels presos polítics i el retorn dels exiliats”, ha destacat el republicà. En aquest sentit, Noguer ha assenyalat: “A l’hora de confeccionar els pactes de les diputacions no és només el que puguem dir des del territori. Són coses que van més enllà. Hi tenen a veure les direccions nacionals dels dos partits”.

L'espai postconvergent es mantindrà, doncs, al govern de la Diputació tot i perdre la majoria absoluta que va obtenir la legislatura passada. Pel que fa a la resta de forces, completen el ple de l’ens supramunicipal: ERC (9), PSC (4), CUP (1), Independents de la Selva (1) i, per primera vegada, Tots per l’Empordà, que tindrà un diputat.

stats