Comarques Gironines 10/10/2017

Llagostera celebra la quinzena edició de la Fira del Bolet

Serà el dijous 12 d'octubre, però les activitats comencen aquest dimecres

Ara
2 min
Llagostera celebra la quinzena edició de la Fira del Bolet

LlagosteraTot i que el gruix de les activitats de la Fira del Bolet es desenvoluparà durant el dia 12, la programació s’iniciarà dimecres 11 a les 8 del matí amb el Concurs de Caçar de Bolets; la presentació́ del llibre 'La cuina dels bolets de Llagostera', de l’autora Laura Jaime (19 h); el 'showcooking' amb Girona Excel·lent, a càrrec dels cuiners Martí Rosàs i Pep Nogué (20.30 h); el Tastet Gastronòmic del Bolet (21 h); el lliurament dels premis Bolet 2017 i l’espectacle musical de làser inaugural de la fira a la plaça Catalunya (22.30 h).

Dijous, 12 d’octubre, durant tot el dia, el nucli antic de Llagostera es convertirà en un mercat ambientat a principis del segle passat amb parades, activitats, demostracions d'oficis, exposicions i gastronomia relacionada amb el món del bolet.

La Fira del Bolet està organitzada per l’Àrea de Promoció Local de l’Ajuntament de Llagostera, amb la col·laboració de bona part de les entitats del municipi i l'Associació de Restaurants de Llagostera que, del 12 d’octubre al 12 de novembre, oferiran menús dins la campanya gastronòmica de la Cuina del Bolet.

La Fira del Bolet de Llagostera és pionera a la zona i es basa en la gran tradició boletaire arrelada durant segles en aquestes contrades, entre els massissos de les Gavarres i l'Ardenya.

La fira va néixer a Llagostera l’any 2003 amb la vocació d’instaurar-se com a fira anual per projectar el municipi i la comarca del Gironès cap a l’exterior. Aquest objectiu s’ha assolit amb els més de 10.000 visitants que cada any visiten la fira.

Per promocionar-la, s’han editat 25.000 tríptics amb l’àmplia programació i els menús de la campanya gastronòmica de la Cuina del Bolet, on participen un total de 8 restaurants amb menús per a totes les butxaques que oscil·len entre els 23 i els 70 euros i en els quals el bolet és el principal ingredient protagonista.

Espectacle inaugural i 'showcooking' amb Girona Excel·lent

Després de l’èxit de l’any passat, la programació de la la Fira del Bolet inclou un 'showcooking' a càrrec de Girona Excel·lent, que tindrà lloc al Teatre Casino Llagosterenc dimecres dia 11 a les 20.30 h. Enguany la demostració de cuina anirà a càrrec dels cuiners Martí Rosàs, del restaurant Ca la Maria, i Pep Nogué. Seguidament, a partir de les 21 h hi ha previst un tastet gastronòmic, on se serviran diversos plats al preu de 8 €. L’aforament és limitat a 300 persones i els tiquets es poden comprar de forma anticipada a la llibreria Sureda, fins que s'esgotin.

La programació de dimecres finalitzarà amb el lliurament dels premis Bolet 2017 i l’espectacle musical de làsers que servirà per inaugurar la fira prevista per a aquest dijous, 12 d’octubre.

Podeu consultar la programació a www.firabolet.com

stats