El cuiner Pep Nogué donarà el tret de sortida a la XIV Fira del Bolet de Llagostera

Demostracions de cuina, tastets i un 'mapping' obriran els actes aquest dimarts 11 d’octubre al vespre

Una imatge de la Fira del Bolet de l'any passat
Ara
10/10/2016
2 min

LlagosteraLlagostera ho té tot a punt per celebrar el proper dimecres 12 d’octubre la Fira del Bolet, que enguany arriba a la 14a edició. Com a novetat, la programació d’enguany s’iniciarà el dia abans al vespre amb una demostració de cuina amb productes de Girona Excel·lent a càrrec del popular cuiner Pep Nogué. El 'showcooking', amb entrada lliure, tindrà lloc al Teatre del Casino Llagosterenc a les 20.30 h, i seguidament s’oferirà un tastet gastronòmic al preu de 5 euros al saló cafè del Casino i es projectarà un 'mapping' a la plaça Catalunya.

El dia 12, durant tot el dia, el nucli antic de Llagostera es convertirà en un mercat ambientat a principis del segle passat amb parades, activitats, demostracions d'oficis, exposicions i gastronomia relacionada amb el món del bolet. La fira començarà a les 10.00 i s’allargarà fins a les 19.30 h amb un espectacle de dansa aèria a càrrec de la companyia Estampades, que servirà per cloure la programació.

La Fira del Bolet de Llagostera està organitzada per l’Àrea de Promoció Local de l'Ajuntament, amb la col·laboració de bona part de les entitats del municipi i l'Associació de Restaurants de Llagostera, que fins al 6 de novembre oferirà menús dins la campanya gastronòmica de la Cuina del Bolet.

La fira, pionera a la zona, té les arrels en la gran tradició boletaire de fa segles en aquestes contrades, entre els massissos de les Gavarres i l'Ardenya. Va néixer a Llagostera l’any 2003 amb la vocació d’instaurar-se com a fira anual per projectar el municipi i la comarca del Gironès cap a l’exterior. Aquest objectiu s’ha assolit amb els més de 10.000 visitants cada any.

Per promocionar la fira s’han editat 30.000 tríptics amb l’àmplia programació de la Fira del Bolet i la campanya gastronòmica en què participen un total de vuit restaurants, amb menús per a totes les butxaques que oscil·len entre els 23 i els 70 euros.

stats