Comarques Gironines 04/07/2017

La Unitat d'Esclerosi Múltiple de Salt ha diagnosticat la malaltia a 45 persones durant el primer any de funcionament

Durant els darrers dotze mesos, el centre ha atès 266 nous pacients amb sospites d'estar afectats per la dolència

Acn
1 min
Una de les visites que s'ha realitzat a la Unitat d'Esclerosi Múltiple de Salt

SaltLa Unitat de Neuroimmunologia i Esclerosi Múltiple (UNIEMTG) ha atès 266 pacients nous amb sospita de tenir la malaltia des que fa un any es va traslladar des de l'hospital Trueta de Girona a Salt (Gironès). D'aquests, 45 han estat diagnosticats amb la malaltia. En la resta dels casos, o bé s'ha descartat, se n'han detectat d'altres de vinculades al sistema neuroimmunològic o bé estan pendents de l'evolució.

Durant els darrers dotze mesos, el centre també ha realitzat 2.823 visites neurològiques i 105 d'infermeria, a banda de 609 sessions de tractament a l'hospital de dia i 1.003 consultes telefòniques. A la demarcació de Girona hi ha prop de 900 persones afectades per aquesta malaltia, més del 90% de les quals reben tractament i seguiment en aquesta unitat.

La UNIEMTG és líder mundial en un assaig iniciat fa quatre anys amb 25 pacients sobre les formes progressives de la malaltia. Està integrada per un equip interdisciplinari expert format per professionals de neurologia, infermeria, neuropsicologia, psicologia, investigació bàsica i personal de suport, que ofereixen un tractament integral de les persones afectades i les seves famílies, juntament amb l’equip rehabilitador de l’Hospital de Dia de Malalties Neurodegeneratives i Dany Cerebral Adquirit de l’Hospital de Santa Caterina i la Fundació Esclerosi Múltiple, que estan ubicades en el mateix edifici i que treballen coordinadament amb la unitat. El seu trasllat ha permès també impulsar la recerca que es fa al Parc Hospitalari de Salt.

stats