“No és gens sa, però els Big Mac i els McPollastre m’encanten”
Girona“En una alimentació equilibrada no hi ha aliments prohibits. L’important és que, en conjunt, hi hagi varietat a la dieta”, afirma l’empresa McDonald’s a la seva web, on també remarca el seu “compromís amb la qualitat”, basat a servir productes “segurs i acabats d’elaborar”.
Malgrat això, la cadena de restaurants pateix crisis de reputació periòdiques i, en segons quins àmbits, permanents. Si ens centrem només en el menjar, els preus sospitosament baixos i la insalubritat són els dos retrets que més sovintegen.
“Qui no vulgui anar-hi que no hi vagi”, afirma la Laura, una gironina que, pel cap baix, acudeix al McDonald’s dos cops al mes. “Sé que no és gens sa, però els Big Mac i els McPollastre m’encanten”, explica la Lluïsa, una altra clienta habitual de la cadena de menjar ràpid que, a més, acostuma a dur-hi els seus dos fills. “Els Happy Meal els tornen bojos”, admet. Al pol oposat, en Bernat afirma: “Ni per tots els diners del món aniria a un McDonald’s. Hauríem de valorar molt més la dieta mediterrània”.
“Hem de ser més conscients”
“Qui fa la selecció del que s’acaba posant a la boca és un mateix. I, per tant, és un mateix el responsable de la quantitat i la freqüència de consum amb què cada aliment entra dins la seva dieta”, destaca la dietista-nutricionista Anna Costa. “La publicitat juga un paper fonamental en les nostres eleccions alimentàries, però cal que siguem més crítics i més conscients del que ens convé. En qualsevol establiment de restauració col·lectiva hi haurà sempre opcions de plats o menús que ens convindran i altres que no”, emfatitza Costa.