HABITATGE
Comarques Gironines 20/01/2022

La pandèmia impulsa la construcció de cases

ACN
1 min
Miquel Vendrell, president del Col·legi d’Aparelladors.

GironaLa pandèmia ha impulsat la construcció de cases a les comarques gironines i aquest 2022 se’n preveuen iniciar més d’un miler. Sobretot, a llocs com la Cerdanya, el Pla de l’Estany, el Baix Empordà o la Selva.

El president del Col·legi d’Aparelladors de Girona, Miquel Vendrell, ho atribueix directament al covid-19, perquè arran del confinament “la gent aposta per entorns més oberts i marxa de les conurbacions”.

L’estadística que periòdicament fa el Col·legi d’Aparelladors posa de manifest que després de l’impacte de la pandèmia, el 2021 va ser “un any de represa”, segons ha subratllat Vendrell. L’any passat, a les comarques gironines es van acabar un 18% més d’habitatges nous (comptant cases i pisos). A més, la xifra d’habitatges contractats -és a dir, els que ja tenen obra prevista- va arribar a doblar-se (passant dels 882 als 1.810).

Esperant els fons europeus

Pel que fa a la rehabilitació. Aquest 2021, arreu de les comarques gironines s’han acabat 943 reformes (un 16,42% més). Però per contra, si es miren aquelles rehabilitacions que s’han contractat, les dades s’estanquen, ja que de les 1.042 amb què es va tancar el 2020, ara s’ha passat a les 1.037 (és a dir, un 0,48% menys).

El president, però, confia que aquestes dades remuntaran, sobretot perquè els fons europeus Next Generation inclouen ajudes per reformar els habitatges i fer que siguin més sostenibles i eficients. “Estem parlant de quantitats que són importants, i que ajudaran a fer millorar les condicions dels habitatges i fer-los més saludables”, concreta Vendrell.

L’estadística mostra que, en les contractacions d’obres, el nombre d’estrangers ha caigut un 73,8%.

stats