Comarques Gironines 27/10/2017

PDECat i PSC trenquen el pacte de govern a Girona

Marta Madrenas governarà "ara per ara" en solitari amb 10 dels 25 regidors

Maria Garcia
1 min
L'alcaldessa Marta Madrenas anuncia la ruptura de govern amb el PSC

GironaEl PDECat i el PSC han trencat el pacte de govern a Girona. L'alcaldessa, Marta Madrenas, ho ha anunciat aquesta nit en una roda de premsa urgent, on ha explicat que ho han decidit conjuntament amb la tinent d'alcalde socialista Sílvia Paneque, "després d'analitzar els escenaris de futur immediat i les contradiccions que es podrien produir en el si del govern".

Segons Madrenas, Paneque ha posat el seu càrrec a disposició de l'alcaldessa, que l'ha acceptat i ha agraït a la socialista la seva "lleialtat". "Paneque ha defensat que tothom té dret a votar i decidir el seu futur, ha condemnat la judicialització de la política, i ha estat en contra de l'aplicació del 155", ha recordat Madrenas, que ha elogiat la feina dels socialistes durant els 19 mesos que ha durat el pacte de govern.

Pel que fa al futur, Madrenas ha dit que "ara per ara" governarà en solitari amb els 10 regidors dels 25 que formen el ple municipal i que "de moment" rebutgen l'oferta d'ERC per formar govern. A l'espera de reorganitzar les àrees i el cartipàs, l'alcaldessa de Girona ha demanat a tots els grups polítics "responsabilitat de ciutat i de país" i s'ha compromès a "mantenir l'estabilitat a l'Ajuntament".

El PDECat i el PSC van signar el pacte de govern el març del 2016, després del ball d'alcaldes que va haver-hi a la ciutat. Quan Carles Puigdemont va ser nomenat president de la Generalitat, Albert Ballesta, que anava de número 19 de la llista, va accedir a l'alcaldia, però no hi va durar ni dos mesos. Després de diverses polèmiques, va anunciar la seva dimissió, i Marta Madrenas es va convertir en alcaldessa gràcies a un pacte amb el PSC.

stats