Comarques Gironines 29/11/2013

La Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya presentarà el seu cinquè disc acompanyada de les veus de Beth i Cris Juanico

Uns 70 músics de l'orquestra pujaran a l'Auditori de Girona en un doble concert que es realitzarà aquest divendres i dissabte

Acn
2 min
Un instant durant la presentació del nou disc de l'orquestra SCCC amb la Beth i en Cris Juanico / ACN

Girona'Llegendes del Musical' és el nom del cinquè treball discogràfic que la Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya (SCCC) treu al mercat. Aquest cop, l'orquestra presentarà el seu nou disc acompanyada de dues veus catalanes, la Beth i en Cris Juanico, en un doble concert que es realitzarà aquest divendres i dissabte a l'Auditori de Girona. El nou disc, que arriba després de 'Llegendes del cinema', repassa els temes clàssics dels musicals de Broadway, West End o Hollywood i compta amb dotze temes tant reconeguts com 'Les Miserables','Cabaret' o obres del teatre musical català com 'Flor de Nit'. Els beneficis obtinguts es destinaran a beques pels joves músics i a la Fundació Astrid 21.

Aquest nou treball es presentarà en públic en un doble concert a la Sala Montsalvatge de l'Auditori de Girona aquest divendres i dissabte 29 i 30 de novembre. Les entrades per a la sessió del divendres ja estan exhaurides però encara queda alguna localitat per a l'espectacle d'aquest dissabte.

Temes coneguts

El nou disc es va enregistrar el passat mes de juliol al mateix Auditori de Girona i inclou alguns dels temes més coneguts dels musicals com 'Les Miserables', 'Cabaret', 'El Fantasma de l'Opera', 'Grease' o 'Jesus Christ Superstar', sense oblidar el teatre musical català amb una petita pinzellada amb obres com 'Flor de Nit' del compositor Albert Guinovart. Aquests dos propers dies, els 70 músics que integren la SCCC pujaran a l'escenari per interpretar els dotze temes que conformen el seu darrer treball i, a més, estaran acompanyats per la concertino gironina Elena Rey i els cantants Beth i Cris Juanico.

'Llegendes del cinema'

El director de la cobla La Principal de la Bisbal, Francesc Cassú, és l'encarregat de la direcció artística del concert i el responsable de la coordinació de l'Orquestra de Cadaqués, Jaume Lleixà, serà el director tècnic. Aquest nou treball arriba després que l'any passat la SCCC creés 'Llegendes del cinema', una obra on es recollien algunes de les bandes sonores inoblidables de la història del cinema. "No podem competir amb una orquestra simfònica convencional i, per tant, hem de crear i oferir el nostre propi repertori", ha explicat Cassú.

La SCCC va néixer l'any 2008 amb l'objectiu de crear una orquestra simfònica catalana de gran format, resultat de la fusió dels instruments de cobla, a càrrec de La Principal de la Bisbal, i dels instruments de corda i percussió d'una orquestra simfònica convencional. En una primera etapa, la formació es va centrar en la música catalana i d'aquí van néixer tres discs: 'Sardanes per al Món', Inoblidables en Concert' i 'Amb Catalunya al Cor'. A més, l'orquestra va ser la protagonista del Concert de Cap d'Any de TV3 els anys 2010 i 2011. Posteriorment, després d'un mesos de reflexió, la formació va decidir adaptar-se a l'escenari cultural català i es va reinventar, unint els músics professionals de la cobla de La Principal de la Bisbal amb la Jove Orquestra de les Comarques Gironines (JOCG).

stats