Crònica 18/03/2012

Jaume Bonet: “L’atac del govern a la llengua sí que és radical”

Entrevista al professor de català jubilat que fa vaga de fam a Mallorca contra la política lingüística del Govern Balear

Enric B. Abelló
2 min
Jaume Bonet fa 18 dies que està en vaga de fam a Can Alcover, el centre cultural de l'OCB

PalmaJaume Bonet és un professor de català jubilat. Té 63 anys, i avui fa 18 dies que està en vaga de fam. Ara ja se li comença a notar el cansament acumulat, però no es cansa de citar de memòria la Declaració Universal dels Drets Lingüístics. En una acció organitzada per Jubilats per Mallorca, protesta contra la política lingüística del govern de les Illes Balears, en mans del PP, i fa una crida a la mobilització.

Una vaga de fam per la llengua no és anar massa lluny?

Des d'un punt de vista social considero que aquesta és una acció moderada. Si ho mirem des del punt de vista individual pot semblar radical. Però radical seria ocupar l'aeroport o col·lapsar-ne els accessos en temporada alta. L'atac del Govern Balear, del PP, amb la intenció d'exterminar la nostra llengua sí que és clarament radical.

Considera que han destapat el conflicte?

Sí, el PP deriva cap a l'extrema dreta. L'assalt a la llei de funció pública ve reforçat per la castellanització d'IB3. Però no volem atacar cap partit, sinó la política del govern.

Però qui governa és el PP i no cap altre partit.

Dins el PP hi ha molta gent que no hi està d'acord. Diumenge passat, per exemple, a sa Pobla tots els regidors populars excepte el batlle eren a la manifestació per la llengua. Ara falta saber si al final els que no hi estan d'acord voten amb consciència o no.

Quant de temps teniu previst aguantar la protesta?

No hi ha cap data fixada. Hem dit des del primer dia que no ens hi volíem morir però que volíem jugar fort. La idea és que duri bastant més, i aviat s'hi sumarà un altre membre de Jubilats per Mallorca.

stats