Agenda cultural
Cultura 11/02/2022

10 plans culturals per al cap de setmana

Teatre, dansa i molta música en directe

ARA
4 min
'23F. Anatomia d'un instant', al Teatre Lliure.
1.

'23-F. Anatomia d'un instant'

Proposta teatral que ens acosta a la Transició i els personatges polítics més rellevants. Pren com a eix vertebrador l'intent de cop d'estat de Tejero el 23 de febrer del 1981. A partir del llibre Anatomia d'un instant, de Javier Cercas, Àlex Rigola fa un assaig que arrenca en l'instant en què Felipe González i Adolfo Suárez estan asseguts en una sala del Congrés de Diputats la tarda de l'intent de cop d'estat. Una obra amb Pep Cruz, Miranda Gas, Eudald Font i Roser Vilajosana, sota la direcció d'Àlex Rigola.

Dissabte 12 de febrer al Teatre Municipal de Girona

2.

L'amor i la mort, protagonistes al Gran Teatre del Liceu

Última funció de La dama de piques al Liceu. La producció amb direcció escènica de Gilbert Delfo s'acomiada aquest divendres. Els Teatres Imperials Russos van fer un encàrrec a Txaikovski, era La dama de piques (Pikovaia Dame), que va estrenar-se el 1890 al Teatre Marinski de San Petersburg. L'òpera tracta sobre la història d'un plebeu anomenat Hermann que es deixa emportar pel joc i l'atzar i renuncia al seu amor per la noble Lisa per tal de descobrir una fórmula màgica. Finalment, l'obté gràcies a la dama de piques, però aquesta mateixa victòria comporta una maledicció de la qual no es podrà desfer.

Divendres 11 de febrer al Liceu

Música
3.

Tornen Los Secretos

En el marc del Festival Guitar Bcn, Los Secretos actuen al Palau de la Música Catalana. Com és habitual en la banda madrilenya, el repertori serà un recorregut per les seves cançons més conegudes, com ara Déjame, Pero a tu lado o La calle del olvido, acompanyades d'altres temes més actuals. El concert, organitzat per The Project, té un preu que oscil·la entre els 20 i els 45 euros.

Divendres 11 de febrer al Palau de la Música

Música
4.

La dolçor de Maria del Mar Bonet al CAT

La 35a edició del Tradicionàrius i la 27a del Barnasants s'uneixen per acollir Maria del Mar Bonet, que presentarà el concert Saba de Terrer. Homenatge al Pare Ginard al Centre Artesà Tradicionàrius (CAT) a Barcelona. Aquesta actuació, que farà acompanyada de Dani Espasa al piano, acordió i veus i Borja Penalba a la guitarra i veus, és un homenatge al Cançoner popular de Mallorca, aplegat pel pare Ginard als anys seixanta.

11 i 12 de febrer al CAT

Maria del Mar Bonet al C.A. Tradicionàrius.
5.

La perfecta comunió entre poesia i dansa

La bailaora Leonor Leal estrena Loxa (Estampas y bailes a partir de los experimentos radiofónicos de Juan de Loxa), una peça que ret homenatge al poeta granadí Juan de Loxa, amb qui va tenir un vincle molt especial. Amb aportacions com la de Pedro G. Romero als textos i la col·laboració de María Muñoz, Pep Ramis i els músics de Proyecto Lorca crea un espectacle que vol submergir l'espectador en l'univers de l'autor, el qual durant 25 anys va tenir un programa a Radio Popular de Granada que es deia Poesía 70.

Fins al 13 de febrer al Mercat de les Flors

Dansa
6.

Una 'consagració de la primavera' molt especial

El pianista Eric Lu debuta amb l'OBC en el marc del Festival Emergents. Interpretarà el Concert per a piano Op. 54 de Robert Schumann, dins d'un programa dirigit per la mexicana Alondra de la Parra, que també inclou Prélude à l’après-midi d’un faune de Debussy i La consagració de la primavera, de Stravinski. El concert tindrà lloc a la sala 1 Pau Casals de L'Auditori de Barcelona.

11 i 12 de febrer a l'Auditori de Barcelona

7.

El folk pur d'Anna Mieke

Els Vespres d'Hivern d'aquest any han volgut oferir un programa divers amb artistes com Flamenco Queer, la felanitxera Maria Hein o la cantant Anna Mieke. Aquesta última és una de les noves veus de l’escena folk independent irlandesa. Es presenta en format trio per entonar les cançons del disc Idle mind, inspirat en un viatge per Europa amb bicicleta i en les seves estades a Nova Zelanda, Bulgària i Granada. El concert, igual que la resta, tindrà lloc al paranimf de l'Edifici Històric de la UB.

Divendres 11 de febrer al paranimf de l'Edifici Històric

Anna Mieke.
8.

En què pensen les víctimes de Jack l'Esbudellador?

Arriba la 19a edició de Fica't al SAT!, l'aparador d'arts escèniques amateurs del districte de Sant Andreu. Un dels plats forts de la programació és la comèdia dramàtica From hell, una adaptació de l'obra Twister, de Jorge Moreno Pieiga. Dirigida per Laura María González, explica la història de les cinc víctimes de Jack l'Esbudellador, que conviden el públic a reflexionar al voltant de la violència endèmica cap a les dones.

Divendres 11 de febrer al Sant Andreu Teatre

9.

Arnau Griso a Razzmatazz

Després del boom que va tenir Es Gratis el 2018, cinc anys després el duo Arnau Griso plega. Ho expliquen en un videoclip estrenat amb el lema "separar-nos per seguir junts". S'acomiaden amb una gira que passa per la Sala Razzmatazz diumenge 13 i dimarts 15.

Diumenge 13 de febrer a la Sala Razzmatazz

Música
10.

Santa Eulàlia a la Fundació Tàpies

Amb motiu de les festes de Santa Eulàlia, la Fundació Antoni Tàpies celebrarà una jornada de portes obertes en què es podran visitar totes les exposicions, de 10 a 19 h. D'altra banda, a les 17.30 h hi haurà Aproximacions, una visita comentada a les exposicions en curs en què les places són limitades i s'adjudicaran per ordre d'arribada. Finalment, a les 20 h tindrà lloc l'espectacle de dansa Bunker, una proposta del coreògraf Aleix Martínez juntament amb la companyia ManNera Dansa. Aquest és l'únic esdeveniment de pagament. Podeu comprar les entrades o bé a les taquilles o bé online.

Dissabte 12 de febrer a la Fundació Tàpies

stats