Cultura 01/10/2021

Els 10 plans més explosius per al cap de setmana

Fotografies a Cadaqués, concerts a Sant Cugat i el TNT a Terrassa, algunes de les propostes per al cap de setmana

Ara
1 min
Quim Bigas en una imatge d'arxiu de 'La llista¡

BarcelonaDes d'un festival musical per als Petits Camaleons a Sant Cugat fins al festival de fotografia InCadaqués. A continuació us deixem 10 plans culturals per a aquest cap de setmana.

1.

Els secrets de 'La Víctor C' al Teatre Nacional

El Teatre Nacional estrena La Víctor C, una mirada alternativa sobre la vida i el llegat de Víctor Català / Caterina Albert, una dona que es va haver d'amagar sota un pseudònim masculí per poder donar a conèixer la seva obra. La directora, Carme Portaceli, se centra en els deu últims anys de l'escriptora, quan la seva vida es resumia en jeure al llit malalta, per mostrar la seva visió del món i les dificultats amb les quals es va trobar al llarg de la seva carrera. L'actiu Rosa Renom és l'escollida per encarnar-la.

Del 30 de setembre al 10 d'octubre

2.

Cinquena edició del festival de fotografia InCadaqués

Aquest 2021 el festival de fotografia InCadaqués aposta per submergir-se en l'univers de les imatges, però també de qui les crea. Es podran visitar tant mostres de joves artistes (Maria Roca-Sastre, Pia Riverola...) com de figures pioneres: Oriol Maspons o Elliott Erwitt, entre d'altres. A més d'exposicions, el festival oferirà tallers i workshops, i tindrà lloc en galeries i espais oberts, com platges.

Del 30 de setembre al 10 d'octubre

3.

Festival de Pallasses al Circ Cric

El Circ Cric torna a organitzar als peus del Montseny la 8a edició del Festival de Pallasses, un espai de creació i exhibició de la dona pallassa i de l'humor femení, tan oblidat durant dècades. Algunes de les figures més destacades que hi assistiran són l'activista Pamela Palenciano o la pallassa basca Maite Guevara. Els espais seleccionats per dur a terme els espectacles són el Teatre Pare Casals, el Teatre Sobre Rodes i el Pati de les Escoles Velles a Sant Esteve de Palautordera (Barcelona). 

Del 30 de setembre al 3 d'octubre

4.

El festival de nova creació sonora, Mixtur

La 10a edició del festival de nova creació sonora Mixtur torna a Barcelona durant les dues setmanes vinents. Partint d'una visió creativa i pedagògica, s'han organitzat tretze concerts i diversos tallers de creació, interpretació i composició. Convé destacar la presència de creadors com el grup Ensemble Garage, Franck Vigroux o Joëlle Léandre. Alguns dels espais on se celebrarà el festival són la Fabra i Coats, L'Auditori de Barcelona, la Fundació Antoni Tàpies i l'Institut Francès.

Del 30 de setembre al 10 d'octubre

5.

L'últim Bond de Daniel Craig, als cinemes

L'icònic agent 007 torna a la pantalla gran. Daniel Craig interpreta per última vegada el mític personatge creat fa més de seixanta anys pel novel·lista Ian Fleming. Sin tiempo para morir ha sigut el títol que el director Cary Fukunaga ha escollit per acomiadar-lo. El mateix Craig recomana veure el film en pantalla gran.

Estrena l'1 d'octubre

6.

Marina Mascarell al Mercat de les Flors

La coreògrafa Marina Mascarell, artista associada del Mercat de les Flors 2021, presenta Bird dog, una road movie en què quatre artistes connectats des de quatre ciutats diferents (Tòquio, la Haia, Lisboa i Washington) compartiran una representació artística vinculada amb els conceptes de comunitat i col·lectivitat. Mascarell vol mostrar d'una manera poètica el seu compromís amb la societat.

Fins al 3 d'octubre

Marina Mascarell inaugurarà la temporada
7.

'Live concert' d'Ikram Bouloum a Lleida

La cantant Ikram Bouloum presenta el seu primer EP, Ha-bb5, al Centre d'Art la Panera de Lleida. L'artista, de pares marroquins i nascuda a Torelló, ha sigut una agitadora de l'escena musical barcelonina. El seu nou treball investiga les narratives feministes i racials a través d'una barreja de les noves formes electròniques i la música popular del Magrib. L'entrada és gratuïta i l'actuació forma part de l'exposició Lúa Coderch. La Taca. Una breu història de la desorientació.

3 d'octubre

8.

Les pioneres de la joieria exposen al Museu del Disseny

El Museu del Disseny presenta l'exposició Joieres 1965-1990. Entre l'art i el disseny, en què es mostra el treball de dones joieres a Catalunya al llarg de la segona meitat del segle XX. Innovadores i visionàries, van comprendre el context que les envoltava i van treballar amb noves tècniques i materials. L'exposició mostra peces úniques de Marta Breis, Teresa Capella o Anna Font.

Fins al 30 de novembre

9.

Música per als Petits Camaleons

El desè aniversari del festival torna a Sant Cugat amb ganes d'aportar una experiència musical única als nens i nenes. El Teatre Auditori i la Carpa Arborètum seran els llocs de trobada on actuaran grups com Mishima, Manel o The Tyets. A més, també es podrà gaudir d'una mostra de cultura popular de Sant Cugat en què castellers, bastoners i caparrots envairan els carrers.

Fins al 3 d'octubre

10.

El festival més explosiu: TNT

Els creadors més trencadors de les arts escèniques del país es troben aquest cap de setmana a Terrassa. S'hi podran veure 22 espectacles, la meitat dels quals estrenes. Entre els destacats, No hay tierra más allà, que està entre un videojoc i un diorama perquè el públic reflexioni sobre la migració; Aquellas que no deben morir, en què el Col·lectiu Las Huecas critica el negoci de la mort, i Una imagen terrestre, sobre la superpoblació. Quim Bigas, El Conde de Torrefiel, Glòria Ribera o Los Voluble són alguns dels artistes convidats.

Fins al 3 d'octubre

stats