Commemoració
Cultura 11/03/2014

El Departament de Cultura de la Generalitat organitzarà l'Any Llull el 2016

La commemoració té com a objectiu la divulgació de la vida i l'obra de Ramon Llull en tots els seus vessants

Acn
1 min
Retrat de Ramon Llull

BarcelonaEl Govern ha acordat declarar el 2016 Any Llull amb motiu del setè centenari de la seva mort. L'Any Llull tindrà lloc entre el mes de novembre de 2015 i el mes de novembre de 2016. Està previst programar conferències, exposicions, concerts, i tirar endavant projectes editorials, acadèmics i educatius per a la divulgació de la vida i l'obra de Ramon Llull en tots els seus vessants.

L'acord de Govern preveu que el Departament de Cultura assumeixi l'organització i el finançament de la commemoració i que es nomeni comissària de l'Any Llull una persona de prestigi perquè coordini les iniciatives i activitats que es proposin des de la Generalitat.

Ramon Llull és i ha estat un dels màxims exponents de la cultura i el pensament a Europa. L'originalitat del seu pensament i la qualitat de la seva literatura han fet de Llull la figura més destacada de la cultura catalana de tots els segles arreu del món. La seva obra, escrita principalment en català i llatí, i probablement també en àrab, ha tingut una gran influència entre grans pensadors, des del mateix segle XIV fins als nostres dies. Els seus llibres han estat editats i traduïts a desenes de llengües als centres de cultura i estudi més prestigiosos d'arreu del món.

stats