Cinema
Cultura 16/02/2015

'50 ombres d'en Grey', amb més 71 milions d'euros, es converteix en una de les estrenes amb més èxit de la història

A l'estat espanyol és la millor estrena dels darrers dos anys

Ara
2 min
La cinta arriba als nostres cinemes aquest divendres.

Barcelona'50 ombres d'en Grey' ha debutat aquest cap de setmana amb una recaptació de 71,6 milions d'euros (bruts) entre els 3.646 cinemes que l'han projectat. Unes xifres que situen el film al segon lloc de les estrenes més taquilleres de febrer -just darrere de 'La pasión de Cristo' (2004)-, i en el quart per a majors de 18 anys -darrere de 'La pasión de Cristo', 'Matrix Reloaded' i 'Ressaca 2. Ara a Tailàndia!'-. Pel que fa al rànquing de pel·lícules per a totes els públics, se situa al lloc 21 en la llista de les millors estrenes mundials. La pel·lícula també ha superat a la comèdia romàntica 'Valentine's Day', que va sortir el 2010 i ostentava el rècord de recaptació al debut per Sant Valentí amb 49,3 milions d'euros.

Es preveu que el film arribi als 78,8 milions d'euros al llarg de la setmana, superant així el doble del pressupost que Universal Pictures va invertir en la producció de la pel·lícula: més de 35 milions d'euros. El president de distribució domèstica dels estudis, Nick Carpou, ha assegurat que van "treballar per fer el film accessible a la major audiència possible". "La campanya va ser elaborada curosament per subratllar la qualitat de la producció i enaltir l'aspecte més romàntic de la trama i la relació interpersonal".

Universal Pictures havia programat l'estrena de '50 ombres d'en Grey' pel passat octubre, però va moure la première al dia de Sant Valentí per treure-li el màxim profit. Phil Contrino, vicepresident i analista principal de BoxOffice.com, ha explicat que l'aposta pel canvi de dates "ha valgut la pena": "No és el que esperaries que s'estrenés un dia com aquest, normalment són drames i comèdies suaus".

Els espectadors de la pel·lícula coincideixen amb les crítiques poc entusiastes que ha rebut per part dels mitjans, i auguren que l'audiència caurà estrepitosament als caps de setmana vinents. Tot i això, l'estrena ha estat un èxit a Espanya on, segons dades de Rentrak Spain, ha recaptat 7,07 milions. La xifra converteix '50 ombres d'en Grey' en la pel·lícula més vista des de 2012, quan es va estrenar la última part de la saga 'Crepuscle':'Albada:2a part'.

A nivell mundial, '50 ombres d'en Grey' ha sigut la que més ha recaptat aquest cap de setmana (71,6 milions), seguida de 'Kingsman: The Secret Service' amb 31,1 milions i 'Bob Esponja 2' amb 26,7 milions d'euros.

stats