El compositor britànic Philip Sparke, cap de cartell de la nova temporada de la Banda Municipal

La formació s'obre a la música de cinema amb la presència del mestre Roque Baños

Una de les figures internacionals més rellevants de la música per a banda, Philip Sparke, serà una de les principals atraccions de la temporada 2019-2020 de la Banda Municipal de Barcelona, que s'ha presentat a L'Auditori aquest dimecres. Gràcies al nou programa Retrat d'Artista, pensat per donar a conèixer l'obra d'un compositor, el públic barceloní podrà gaudir d'una estrena mundial de Sparke, que també dirigirà la formació en un altre programa. A part de l'estrena, que serà el dia 10 de maig del 2020, el mestre britànic també dirigirà la 'Simfonia núm. 2', dedicada a la ciutat nord americana de Savannah, o els tres retrats de Washington inspirats en Abraham Lincoln, Martin Luther King i Duke Ellington. "Atraurà a Barcelona moltíssim públic seguidor del repertori contemporani de banda", ha vaticinat aquest dimecres el director de la Banda.

El trompetista veneçolà Pacho Flores, un dels més reconeguts del moment, inaugurarà el 20 d'octubre la temporada 2019-20 de la Banda, que inclourà 18 programes a L'Auditori, 12 concerts a la ciutat de Barcelona i dos concerts familiars. "Amb aquests programes es vol recuperar patrimoni bandístic desconegut i adaptar-lo a la banda del segle XXI", ha dit aquest dimecres el director de la Banda, José Rafael Pascual-Vilaplana. Altres grans solistes del moment que compartiran escenari amb els músics de la formació orquestral són l'arpista José Antonio Domené, la soprano Marta Mathéu o la tuba de Sérgio Carolino.

Pel que fa als directors, se sumaran al titular José Rafael Pascual-Vilaplana, el director convidat Salvador Brotons, Beatriz Fernández, Miguel Etchegoncelay, Isabelle Ruf-Weber i Juan Miguel Romero. També visitarà la Banda Municipal un compositor reconegut en el món de la música per a cinema, el mestre Roque Baños, que dirigirà un programa amb la seva música de cine i audiovisual arranjada per a banda per ell mateix. Entre les seves composicions per a bandes sonores destaquen: 'La flaqueza del bolchevique', de Manuel Martín Cuenca, 'Las trece rosas', d'Emilio Martínez-Lázaro, o 'Los crímenes de Oxford', d'Álex de la Iglesia. Les dues últimes van ser guardonades amb el premi Goya.

La Banda també s'incorpora al Festival Beethoven250 i a l'Emergents i interpretarà la música que el geni de Bonn va compondre per a la representació del drama teatral de Goethe 'Egmont'. Pel que fa a l'Emergents, la Banda s'hi sumarà amb 'Rhapsody in blue', de Gershwin, en una versió protagonitzada per la reconeguda trompetista austríaca Selina Ott. A més, estrenarà un concert per a marimba, inspirat en obres d'art del Renaixement, el Romanticisme, l'art naïf, en mans de l'alacantí Conrado Moya. 

Amb la voluntat de difondre la música a tothom i a tots els racons de la ciutat, la Banda oferirà un concert a cadascun dels districtes, gratuïts i oberts a tothom, entre el 17 de maig i el 28 de novembre. En el capítol de concerts familiars, es programarà 'Banda Ampla', estrenat la temporada 2018-19, i el clàssic 'Maaambo!!!', dirigit per La Cubana.