Història
Cultura 30/09/2012

L'Associació de la Memòria Històrica lamenta "la inhumanitat' dels pressupostos del govern espanyol

Els col·lectius antifranquistes asseguren que continuaran amb les exhumacions de fosses encara que el govern els hagi deixat sense ni un euro

Efe/ara
1 min
LES FOSSES DE LA VERGONYA  1. Obertura, el 2008, de la fossa que conté els assassinats a Santoyo. 2. Exhumació ahir a Guerena de la fossa de 17 dones executades a Guillena.

BarcelonaEl govern de Mariano Rajoy no destinarà ni un euro a la memòria històrica. En els pressupostos que va detallar ahir la partida és de zero. Un cop dur per a les associacions de víctimes del franquisme, que van haver de batallar molt perquè el govern de José Luís Rodríguez Zapatero aprovés la llei de la memòria històrica.

En un comunicat, l'Associació per a la Recuperació de la Memòria Històrica espanyola considera que l'eliminació en els pressupostos de l'Estat d'una partida per buscar les víctimes de Franco és "un acte de clara inhumanitat". "El pitjor és que el govern no es fa responsable d'ajudar els familiars dels desapareguts, que són les víctimes del delicte més gran i més terrible que existeix en una democràcia", assegura el col·lectiu. L'associació també assegura que l'actitud del govern és "inhumana i maltractadora, per no assistir i reparar el dany sofert".

Tot així, l'organització anuncia que continuarà amb les exhumacions "amb l'ajuda del govern o sense, gràcies al compromís de molta gent que té més sentit d'estat i compromís amb els drets humans que l'executiu".

stats