TEATRE
Cultura 15/05/2013

El Molino no tanca, però té un deute de 9,2 milions

La directora confirma que l'empresa Ociopuro està en concurs de creditors per la caiguda de públic, però confia que reflotarà el negoci

Laura Serra
1 min

Barcelona"El Molino no tanca", era el missatge que aquest dimecres al matí repetia l'ànima d'El Molino, Elvira Vázquez. L'empresa Ociopuro ha convocat una roda de premsa per aclarir la informació sobre el concurs de creditors que, efectivament, han presentat al jutjat. Però han negat que el teatre tanqui i han corregit les xifres que s'havien donat. L'empresa té un deute de 9,2 milions, 7,8 milions dels quals són de la hipoteca que van començar a pagar fa cinc anys –els en queden set més– per una obra que n'ha costat més de 20. Els treballadors fa més de dos mesos que no cobren (es deuen 107.000 euros als 22 treballadors de la plantilla, que ahir donaven suport a la direcció en la roda de premsa), es deuen 180.000 euros a Hisenda i tres mesos d'hipoteca.

L'advocat de l'empresa ha explicat que el concurs és de "continuïtat", per poder reestructurar aquest deute durant el proper any i mig i fer un pla de viabilitat que garanteixi la supervivència de l'espai. El Molino s'ha trobat amb una davallada de públic radical. El 2011 van facturar 1,8 milions i el 2012 només 825.000 euros. Per això els socis van fer una ampliació de capital.

Vázquez, que ha recordat que no han obtingut ni una subvenció, ha afirmat que intentaran treballar per atreure públic turista i llogar el local. Del 22 al 26 de maig s'hi celebrarà el festival Burlesque, amb artistes internacionals de circ, estriptis, humor i un concurs de números curts.

stats