Ara Llegim
Cultura 03/03/2013

Mor l'escriptora Francesca Forrellad

Va publicar la seva primera novel·la, 'La vostra sang', als 81 anys i era germana bessona de la també escriptora Lluïsa Forrellad

Ara
1 min

BarcelonaL'escriptora sabadellenca Francesa Forrellad va morir aquest dissabte als 86 anys. Era la germana bessona de Lluïsa Forrellad, guanyadora del premi Nadal l'any 1953. Francesca va debutar com a novel·lista als 81 anys amb 'La vostra sang' (Angle Editorial), un llibre al qual va dedicar dues dècades. La novel·la recrea la vida de Guifré el Pilós i la Catalunya del segle IX.

Nascuda a Sabadell el 1927, Francesca Forrellad va debutar com a dramaturga el 1949 amb 'L'esperat', una peça en vers sobre el misteri del Nadal. Dos anys després va estrenar la seva segona obra teatral, 'Ponç Pilat', representada pel Quadre Escènic de la Puríssima, un grup teatral que havia format amb amics a Sabadell. De 'Ponç Pilat' se'n van fer més de cinquanta funcions entre el 1951 i el 1956, i també es va representar al Teatre Romea de Barcelona. El proper 12 de març hi ha prevista una lectura dramatitzada de 'Ponç Pilat' a l'església de la Via Massagué de Sabadell.

stats