Pilar Abel recorrerà les proves d'ADN de Dalí

La vident figuerenca diu que no es fia de la cadena de custòdia de les mostres

Pilar Abel, la dona que reclama la paternitat del pintor Salvador Dalí, ha anunciat la seva intenció de recórrer les proves d'ADN realitzades després de l'exhumació de les restes del pintor perquè "no es fia de la cadena de custòdia" de les mostres. Aquestes anàlisis, segons l'Institut Nacional de Toxicologia i Ciènies Forenses, "permeten excloure Salvador Dalí com a pare biològic de Maria Pilar Abel Martínez".

Abel, que ha insistit que és filla de l'artista, ha expressat la seva "fe" en la jutge que ha ordenat l'exhumació de les restes i la seva intenció de continuar "lluitant". "Recorreré i aportaré un altre forense, perquè no me'n fio", ha explicat Abel en un entrevista a TVE. Ha recordat, així mateix, que no coneix personalment la magistrada i que "havia de tenir una base més forta" per ordenar la realització de les proves.

La vident ha avançat la intenció del seu advocat d'"intentar aturar el judici" sobre la paternitat assenyalat per al 18 de setembre, en el qual esperava ser reconeguda com a filla del pintor. "Hi ha molts interessos creats", ha explicat Abel, que ha assegurat sentir-se com "David contra Goliat". Quant a la possibilitat que hagi d'assumir el pagament de les costes judicials i li puguin reclamar el cost econòmic derivat de l'exhumació, Abel ha respost: "Soc insolvent i tinc un advocat d'ofici".


La vident de Figueres ha lamentat que amb aquests resultats es "posa en dubte la paraula d'una persona gran [la seva mare]". "Ho sento més per ella que per mi", ha comentat Abel, que ha apuntat que el pintor era una figura pública però "tenia una vida pròpia de portes cap endins que ningú controlava".