Cinema

10 coses que no sabies sobre 'Pulp Fiction'

En el 20è aniversari de l'estrena del mític film descobrim les interconnexions amb altres títols de Tarantino, els trucs de Travolta per interpretar un drogoaddicte i el nombre de vegades que es pronuncia la paraula 'fuck'

Es compleixen 20 anys de l'estrena de 'Pulp fiction', el clàssic de Quentin Tarantino que va consagrar internacionalment el director i va consolidar –amb el seu debut 'Reservoir Dogs'– l'anomenat 'Univers Tarantino'. Un univers on els personatges es troben connectats de les maneres més enginyoses, farcit d'al·lusions a altres grans del cinema i ple de situacions i dades curioses que no fan més que reafirmar el caràcter intrigant, diferent i genuí del cineasta. Aquestes són 10 curiositats al voltant de 'Pulp fiction'. 

1.  Dins d'aquest univers de personatges interrelacionats cal destacar la connexió entre Vincent Vega (John Travolta) i el Senyor Ros (Michael Madsen a 'Reservoir Dogs'), el seu suposat germà. També apareix constantment la marca de tabac Red Apple Cigarettes, mentre que les armes que decoren el mostrador d'on Butch agafa una 'katana' per salvar al Marcellus bé podrien ser el martell de 'Django', el bat de 'Maleïts malparits' o l'espasa de 'Kill Bill'. 

2. El passatge de la Bíblia Ezequiel 25,17 que l'autor Samuel L. Jackson repeteix al llarg de la pel·lícula no existeix. És una adaptació d'un passatge real, molt més breu.

3. Per al rodatge de la pel·lícula Tarantino disposava de 8 milions de dòlars, dels quals cinc eren per pagar els sous dels actors. La producció, els decorats i la part tècnica van comptar només amb els 3 milions restants. Potser per aquest motiu alguns objectes com el  Chevelle Malibú que conduïen els protagonistes o la cartera de Samuel L. Jackson pertanyien al mateix Quentin. 

4. La paraula 'fuck' apareix 265 vegades al llarg de la pel·lícula, només 4 vegades menys que a 'Reservoir dogs'. Una paraulota que ja forma part de l'estil tarantinià.

5. L'inconfusible cabell 'afro' de Samuel L. Jackson va ser en realitat un error. Una assistent de vestuari es va equivocar de perruca i li va donar una que no el pertanyia, però al director li va agradar i va decidir mantenir-ho al llarg de tot el film. 

6. El famós ball de Mia Wallace i Vincent Vega està inspirat en una escena de Mario Mezzebotta (Mario Pisu) i Gloria Morin (Barbara Steele), de la pel·lícula '8 1/2' (1963) de Federico Fellini. 

7. Aquesta famosa escena del twist, però, va estar a punt de no incloure's quan l'actriu Uma Thruman va patir una crisi nerviosa per no saber ballar decentment –o no voler fer-ho– davant el llegendari John Travolta. 

8. Es troba entre les 100 millors pel·lícules de la història segons l'American Film Institute. FilmAffinity la situa a la posició número 14, mentre que IMDb li dona el cinquè lloc al rànquing. 

9. L'inici i el final de la pel·lícula estan connectats. El primer que sona al començament és el soroll d'una motocicleta, exactament la mateixa amb la qual fugen el Butch i la Fabienne al final de la pel·lícula. De la mateixa manera, al principi del film sentim de fons la veu de Vincent dient "Vaig a cagar", frase que troba el seu moment posteriorment a mitja pel·lícula. 

10. Per tal d'entrar en el paper de drogoaddicte, Travolta va posar-se en contacte amb alguns heroïnòmans, que li van dir que prengués molt tequila i se submergís en aigua molt calenta per aproximar-se a la sensació que produeix aquesta droga.