Publicitat
Publicitat

OBITUARI

Representants de les lletres hispàniques lamenten la mort d'un mexicà universal

De Mario Vargas Llosa al tuit del president mexicà Felipe Calderón que ha anunciat la mort de l'escriptor

Un tuit del president mexicà Felipe Calderón ha donat l'alarma: "Lamento profundament la mort del nostre estimat i admirat Carlos Fuentes, escriptor i mexicà universal. Descansi en pau".

Mario Vargas Llosa ha dit a través del Twitter de la seva filla: M'ha fet molta pena assabentar-me de la mort de Carlos Fuentes . El vaig conèixer fa cinquanta anys i vam ser amics tot aquest temps sense que res , mai , empobrís l' amistat . Deixa una obra enorme que és un testimoni eloqüent de tots els grans problemes polítics i realitats culturals del nostre temps . No només els seus amics sinó moltíssims lectors el trobarem a faltar. 

L'escriptor Luis Goytisolo s'ha declarat " molt sorprès " per la mort de Carlos Fuentes , de qui ha recordat la seva " vitalitat " i " indubtable talent" , recorda de l'etapa que van compartir a Barcelona.

Chavela Vargas ha dit per Twitter: "Silenci sisplau, el meu amic Carlos Fuentes se n'ha anat. Amèrica aquesta de dol . Adéu al nostre etern amic Carlos . Una abraçada amb amor per Silvia . Un a un els amics se'n van i jo segueixo aquí esperant..."

El director de l'Instituto Cervantes, Víctor García de la Concha, ha dit que Carlos Fuentes és "un home universal", que va saber "combinar el mexicà amb la dimensió universal de l'espanyol". "Se n'ha anat un dels grans, no només com a escriptor sinó com el gran profeta que va ser l'espanyol com a llengua de continuïtat", ha dit. 

El director de la Reial Acadèmia Espanyola, José Manuel Blecua, ha assegurat que la mort de l'escriptor suposa "la pèrdua d'una figura irreemplaçable. Figures com la seva són molt difícils de substituir en un moment de transició com aquest. Se'n van els grans i no es veu a l'horitzó qui els substitueixi", ha dit en declaracions a Efe.

La directora de la Fundació Príncep d'Astúries, Teresa Sanjurjo, ha dit de qui va ser guardonat el 1994 amb el Premi de les Lletres que "va ser capaç d'il ·luminar la imaginació de milions de persones a tot el món i va contribuir a un millor coneixement de la cultura i la història mexicanes".

Els llibres que ens fan grans

Més continguts de

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT