Teatre
Cultura 16/12/2019

'Vaig ser pròsper', 'La revelació', 'Accions de resistència' i 'Sólo creo en el fuego' opten al Premi BBVA de Teatre

Els espectacles es representaran a l'abril a Tàrrega, Igualada, Martorell i Valls

Núria Juanico
2 min
Els finalistes del 20è Premi BBVA de Teatre amb representants de l'entitat, la la Fundació Antigues Caixes Catalanes i l'Aadpc

BarcelonaEls espectacles Vaig ser pròsper, La revelació, Accions de resistència i Sólo creo en el fuego són els finalistes del 20è premi BBVA de teatre. Els quatre muntatges opten a una gira per diversos teatres de Catalunya, incloent-hi la participació al Temporada Alta 2020 i valorada en 20.000 euros. A l'abril, cadascun d'aquests espectacles es podrà veure en un teatre de Catalunya: La revelació es representarà l'1 d'abril al Teatre Ateneu de Tàrrega, Vaig ser pròsper el 5 d'abril al Teatre Principal de Valls, Sólo creo en el fuego el 24 d'abril al Foment de Martorell i Accions de resistència el 25 d'abril al Teatre de l'Aurora d'Igualada.

La revelació és una producció de Teatro de Cerca, La Rueda i el Festival Grec. Escrita i dirigida per Jorge-Yamam Serrano, l'obra gira al voltant de tres whistleblowers digitals: Julian Assange, Chelsea Manning i Edward Snowden. "Tot el material és real. Parlem de censura, periodisme i activisme digital", afirma Serrano. La censura també és un dels temes principals de Sólo creo en el fuego, de Los Prometidos, que s'inspiren en la història d'Anaïs Nin i Henry Miller. "Ens interessava l'autobiografia, la censura i la llibertat sexual. Miller i Nin van ser amants i van tenir una relació boja. Hem construït l'espectacle a partir de les seves novel·les, els diaris i les cartes", explica un dels membres de la companyia, Carlos Martín.

A Vaig ser pròsper, Projecte Ingenu s'endinsa en els últims dies de lucidesa d'un home amb Alzheimer. "Són uns instants de gran bellesa. Reflectim a escena la mirada d'una persona malalta que es va difuminant", destaca el director de l'obra, Marc Chornet, que defineix el muntatge com "l'adeu col·lectiu a algú que té una mort dilatada en el temps". Finalment, a Accions de resistència, Susanna Barranco proposa boicotejar el sistema capitalista a través de quatre accions: parir, caminar, no produir i morir. "És una crítica al món que ens trobem i una reflexió a la incertesa a la qual estem sotmesos", assenyala l'artista. El premi BBVA de teatre s'entregarà el 20 de maig en una cerimònia a l'Atlàntida de Vic.

stats