Cultura 04/11/2015

S'estrena a Madrid una comèdia on el públic pot afusellar Artur Mas

Efe
1 min
'Trágala, trágala', d'Yllana / YLLANA

Madrid'Trágala, trágala', la sàtira política d'Íñigo Ramírez de Haro sobre la història d'Espanya, segueix incorporant elements d'actualitat en la seva reestrena aquest dijous al Teatro Nuevo Apolo: i l'últim episodi és “l'afusellament” d'Artur Mas. "Com que no hi ha soldats i tampoc actors, perquè Montoro ha pujat l'IVA al 21%, necessitem voluntaris del públic. És com si Madrid afusellés Artur Mas", diu l'autor, que diu que tot és en clau de comèdia, perquè "Espanya no és una tragèdia, sinó un sainet".

La premissa de l'obra, produïda per Yllana, demostra que "no canvia mai res", a través d'una trama en la qual Ferran VII ressuscita i es troba amb diferents personatges, del líder de Podem a la Letizia Ortiz, "una noia republicana, sindicalista, atea i divorciada que ens vol vendre que és la reina que va al Vaticà".

"Tots els nacionalismes són una religió, perquè no es regeixen per la raó, sinó per la fe", opina l'autor, per a qui el nacionalisme català "ve del més carca, que és el carlisme".

stats