Cultura 16/05/2014

Mor Albert Viaplana, nom clau de l'arquitectura moderna catalana

Viaplana (1933-2014) va ser un dels últims referents de l'Escola de Barcelona. Té obres emblemàtiques com el Maremàgnum i el nou CCCB

Ara
1 min
Paraula clau negatiu Peu de foto negatiu. CCCB Planen dues incògnites sobre el centre: qui el dirigirà i si exposarà obra del Macba.

BarcelonaL'arquitecte Antoni Viaplana (1933-2014) ha mort, segons ha confirmat el Col·legi Oficial d'Arquitectes de Catalunya. Ha marxat sense fer soroll, sense esqueles, qui va ser un nom clau de l'arquitectura moderna catalana. Va ser mestre i mentor d'Enric Miralles.

Va treballar a l'Estudi Viaplana-Piñón (1974-1997) i en els darrers anys treballava amb el seu fill David. La seva plaça dels Països Catalans, una de les primeres obres on va col·laborar Enric Miralles, a l'Estació de Sants, de principis de la dècada dels 80, va ser assenyalada com a precursora del deconstructivisme.

Les seves obres de referència a Barcelona són la rehabilitació del Centre Comercial Maremàgnum, la nova ala del CCCB, la Rambla del Mar i la rehabilitació del centre Arts Santa Mònica. També el Palau de Congressos i l'ajuntament de Girona, el Centre d'Art Tecla Sala a l'Hospitalet i l'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès.

stats